Goose krijgt Red Bull Gear op bezoek in de studio

In de nieuwe reeks Gear trekt Red Bull op pad om de studio's van enkele Belgische bands te onderzoeken. Voor de allereerste episode passeren ze in Kortrijk bij de mannen van Goose, die dit jaar hun nieuwste album What You Need op de markt brachten. Ze geven er toelichting op hun instrumenten en toestellen en leggen uit hoe hun sound tot stand komt.

Waar later de gitaren van Black Box Revelation, Triggerfinger en Channel Zero onder de loep worden genomen, opent Gear met de electronica en gitaren van Goose. De band won in 2002 al Humo's Rock Rally, maar de echte doorbraak volgde zo'n tien jaar geleden, toen hun debuut Bring It On verscheen met daarop hits als British Mode, Black Gloves en Low Mode.

Na Synrise en Control Control Control bracht de band dit jaar hun vierde plaat op de markt, waaraan ook producer Bart De Mey meewerkte. Hoe die samenwerking tot stand kwam en verliep, vertelde Bart uitgebreid in ons interview. De band goot het album trouwens onlangs nog in een kortfilm!

Hoe hun muziek en sound tot stand komt in de studio, leggen de heren haarfijn uit in de eerste aflevering van Red Bull hun serie Gear.

Foto: © Red Bull / Gear / Maanlander

Ontdek meer...Video
Artiesten in dit artikel