Vuurwerk meet Poliça bezwerend jasje aan

Na een poos zonder teken van leven, is Vuurwerk terug met nieuw materiaal. Het Brusselse ensemble mocht Poliça remixen en deed dat classy as always.

Komende vrijdag staat de band naast een rist andere Belgen op ADE. Aan Thump vertelden ze dat deze remix er kwam via hun bootleg van Bon Iver. Het management van de man regelt namelijk ook de zaken van Poliça en voor haar nieuwe album wouden ze enkele remixen en samenwerkingen met electro-acts. Daardoor kwamen ze terecht bij onder meer Vuurwerk en Boys Noize.

In ons uitgebreid interview met die laatste doet hij uit de doeken hoe efficiënt de zangeres te werk kan gaan. "Ik liet enkele ritmes lopen en zonder dat ik het wist stond ze plots in de opnamecel een volledige take bovenop de loops te zingen. Zo meer dan zes minuten lang, zes minuten Poliça die woorden spuit. En dat terwijl ze arriveerde zonder ook maar een woord neer te pennen! Met slechts twee takes kon ik de hele track in elkaar knutselen."

Beluister hieronder de remix die Vuurwerk voor Baby Sucks van Poliça afleverde. Maandag staat de zangeres in de Ancienne Belgique, info en tickets vind je op hun website.

Ontdek meer...Remix
Artiesten in dit artikel