André Brasseur en ontwikkelaars FruityLoops winnen Red Bull Elektropedia Award

Hoewel de genomineerden voor de meeste categorieën pas begin november worden bekend gemaakt, raakte nu al bekend dat de ontwikkelaars van het software-programma Fruity Loops en ook de Brusselse organist André Brasseur een speciale Red Bull Elektropedia Award in ontvangst mogen nemen tijdens de uitreiking op woensdag 16 november.

Ieder jaar wordt de Vanguard Award uitgereikt aan personen die een enorme bijdrage geleverd hebben aan de elektronische muziekwereld in België. De voorbije jaren mochten zo bijvoorbeeld CJ Bolland, Renaat Vandepapeliere, Peter Decuypere en mensen achter N.E.W.S., 10 Days Off of Bonzai, een Vanguard Award in ontvangst nemen.

Dit jaar gaat deze award naar de ontwikkelaars van FruityLoops, ondertussen van naam gewijzigd naar FL Studio. Jean-Marie Cannie, Frederic Vanmol en Frank Van Biesen ontwikkelden het softwareprogramma, waarmee je eigenhandig kan producen en mixen, en worden daar nu voor beloond. Een kleine twintig jaar na de lancering van FruityLoops is FL Studio dan ook uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de markt, waar onder meer deadmau5, Avicii en Martin Garrix gebruik van maken. 

Naast de nieuwe categorie Belgium: The Vinyl Frontier, reikt Red Bull Elektropedia dit jaar ook een Belgium: The Vinyl Frontier Lifetime Achievement Award uit. Deze zal dit jaar overhandigd worden aan het Brusselse muzikale genie André Brasseur. Zijn song Early Bird (Satellite) uit 1965, oorspronkelijk uitgebracht als b-kantje op het Belgische label Roland Kruger Music, werd maar liefst tien miljoen keer verkocht wereldwijd. De componist en organist vergaarde zo wereldwijd naam en faam.

Afgelopen week stond André Brasseur opnieuw in de spotlight, toen hij door Studio Brussel werd gevraagd om Universal Nation van Push, de nieuwe nummer 1 in The Greatest Switch, op eigenzinnige manier te brengen. Het schitterende resultaat kan je hieronder beluisteren.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel