David August brengt nieuwe EP

Wie eind vorige maand naar Moderat is gaan kijken in Vorst Nationaal kon daar in het voorprogramma David Nattkemper, alias David August aan het werk zien. De jonge Duitser heeft de laatste jaren behoorlijk naam weten maken met remixes voor onder andere Kollektiv Turmstrasse en Oliver Koletzki alsook met zijn eigen werk zoals de geweldige nummers Epikur en You Got To Love Me. Ook zijn album Times konden wij zeker smaken! Op 4 november komt zijn nieuwe EP genaamd The Spell / A Golden Rush uit. Deze EP is de opvolger van zijn J.B.Y. / Ouvert EP die ook op Counter Records (Ninja Tune) uitkwam.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze nieuwe EP uit twee nummers. Het eerste daarvan, The Spell, is reeds verkrijgbaar. The Spell is een vergevorderd staaltje elektronische muziek: hyperactieve breakbeats begeleiden de steeds verder op elkaar bouwende synths tot een bezwerende climax, qua stijl is de gelijkenis met het hierboven reeds vermelde Moderat snel gemaakt. The Spell is naar onze mening éen van de beste nummers die David August tot nu toe gemaakt heeft. 

Op het nummer A Golden Rush is het nog wachten tot 4 november, de verwachtingen hiervoor liggen na de vroegtijdige release van het geweldige eerste nummer van de EP in elk geval torenhoog!