22tracks verovert de wereld

Online muziekplatform 22tracks verdwijnt in zijn huidige vorm. Na zeven jaar ondergaat 22tracks een aantal ingrijpende veranderingen. Eerst en vooral zal het platform zich niet langer beperken tot vier steden (Amsterdam, Brussel, Londen & Parijs); 22tracks zal werken met dj's & curatoren wereldwijd. Daarnaast stopt de website met zelf muziek te uploaden. In plaats daarvan gaat het in zee met streamingdiensten zoals Spotify.

Oorzaak van deze veranderingen is, volgens oprichter Vincent Reinders, de gewijzigde positie van muzieklabels ten opzichte van streaming. In 2009 was streaming voor platenmaatschappijen vooral een manier om muziek te promoten; vandaag is het een belangrijke inkomstenbron geworden.

Concreet betekent dit dat de iPhone- en Sonos-apps  van 22tracks verdwijnen. De website blijft bestaan, in een nieuw jasje weliswaar. 22tracks blijft doen waar het sterk in is: aan de hand van de expertise van een aantal curatoren het enorme aanbod van muziek filteren in playlists. Waar vroeger vooral de nichemarkt bediend werd, komt nu ook de muziek van de majors in aanmerking.

Ontdek meer...Tech