N9 haalt sferische soundscapes in huis op Autumn Falls met Oaktree (11/11)

Muziekclub N9 in Eeklo heeft ieders 11 november gekaapt. Op die vrijdagavond houden ze hun Autumn Falls-concert met Oaktree en Billie Rodney. Ofwel intieme electronica meets brullende intensiteit.

Autumn Falls is het showcasefestival van bookingskantoor Toutpartout. Gedurende drie maanden etaleren ze hun roster in een rist clubs over het hele land. Vaak is het de kans om knappe namen als Death Grips, DIIV of Terakaft aan het werk te zien. Het volledige programma vind je op hun website. N9 koos voor talent uit eigen land met Oaktree en Billie Rodney.

Die eerste hoeft amper nog voorgesteld te worden. Meer dan vaak krijgt de Antwerpse Adriaan de Roover het talent van Jon Hopkins, Bonobo of Bon Iver verweten. Dat zijn echter grote schoenen om te vullen, en dus kiest hij voor z'n eigenzinnige weg. De harp, violen en ontroerende harmonieën in z'n nummers vormen de perfecte soundtrack voor de herfst en vinden moeiteloos de balans tussen woonkamer en dansvloer. Electronica op z'n subtielst.

Zo palmde hij Pukkelpop in met een onuitgebrachte track, gaf hij een episch concert op Club Stroom en maakte hij voor z'n nieuwe EP intrigerende ambient met Pieter Nooten. Toch werkt hij het best in isolement, vertelde ie in ons uitgebreid interview. "Ik ben vorig jaar in januari naar de Ardennen getrokken, waar ik in isolement mezelf heb opgelegd om enkele ideeën uit te werken. Dat is echt een ongelofelijke ervaring geweest voor mij, waarbij ik mezelf volledig heb afgesloten van alle invloeden van buitenaf, en gewoon kon werken aan muziek." Het bijzonder fijne resultaat is ons allen gekend.

Billie Rodney staat nog aan het begin van haar carrière. De Antwerpse zangeres Bie Van Landeghem maakte met haar donkere stem een goede beurt op de jongste editie van Humo's Rock Rally. De jury bombardeerde haar prompt tot 'beste stem van de wedstrijd'. De aparte intensiteit van haar muziek sleurt je mee naar een duister niemandsland waar je enkel haar stem als houvast hebt.

Wie meer wil weten over de concertavond of tickets wil aanschaffen, kan terecht op de website van N9. Tickets kosten €10, de avondkassa op vrijdag 11 november bedraagt €13. Via deze wedstrijd maak je dan weer kans op een duoticket.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel