Kozzmozz schotelt breed arsenaal techno voor

Al 21 jaar lang bedient Kozzmozz de technoliefhebbers in ons land op hun wenken. Geen Belgische organisatie die zo'n fenomenale lijst artiesten kan voorleggen die reeds op hun concept te gast waren als Kozzmozz. De techovedetten die nog niet in Gent passeerden zijn wellicht op één hand te tellen. Op zaterdag 5 november geeft Kozzmozz opnieuw een masterclass techno in de ArtCube met maar liefst acht internationale artiesten! 

De grote blikvangers deze editie zijn de Schotse heren van Slam en Berliner Tommy Four Seven. Slam, het duo dat ook al 25 jaar aan het hoofd staat van het toonaangevende label Soma, zal zijn gigantische ervaring in een uitstekende liveset gieten. Daarin zullen ongetwijfeld heel wat tracks terug te vinden zijn van hun nieuwste album Machine Cut Noise, dat nog maar net op de markt werd gebracht. 

Tommy Four Seven zag eveneens het levenslicht in Groot-Brittannië, maar resideert ondertussen in het Mekka der technosteden: Berlijn. Hij mag reeds straffe releases op CLR, Stroboscopic Artefacts en Electric Deluxe op zijn conto schrijven, en runt bovendien zijn eigen label 47, de noemer waaronder hij ook zelf evenementen op poten zet.

Ook de derde artiest in de hoofdzaal richtte zijn eigen label op: de Amerikaan Drumcell runt sinds jaar en dag zijn Droid Recordings en Droid Behavior. Zijn sound omschrijft hij zelf als volgt "I make noise and sometimes organize it in semi recognizable patterns". Dat het er stevig zal aan toegaan, staat nu al vast!

Giegling-artiest Vril zal zijn beste producties in een liveset gieten en daarnaast kunnen natuurlijk ook Kozzmozz-boegbeeld Spacid en Token-opperhoofd Kr!z niet ontbreken.

En dan is er nog de tweede zaal waar nog eens vier internationale artiesten ten dans zullen spelen! De Zenker Brothers, die in 2007 hun label Ilian Tape uit de grond stampten, komen uit München overgevlogen en ook de in Amsterdam gevestigde Keith Carnal en de uit Rotterdam afkomstige ROD komen naar ons land. Tot slot zal ook de Oekraïense producer Stanislav Tolkachev een liveset brengen.

Tickets zijn nog steeds online beschikbaar via de website van Kozzmozz aan €23. Voor verdere info kan je terecht op het Facebook-evenement.