Deadmau5 kondigt nieuw album W:/2016ALBUM/ aan

Deadmau5, de artiest die we allemaal meteen herkennen aan zijn gigantisch muizenhoofd, kondigde afgelopen weekend zijn nieuw album W:/2016ALBUM/ aan. De LP komt uit op 2 december via Mau5trap en je kan er al een eerste nummer van beluisteren.

Joel Zimmerman, zoals de Canadees echt heet, brengt daarmee voor de eerste keer een album uit op z’n eigen label. Voor wie geen computerfreak is: W:/2016ALBUM/ spreek je uit als ‘W Drive 2016 Album’. Met deze albumtitel verwijst Joel naar de map met bestanden op zijn computer.

Op het album zullen onder andere tracks te horen zijn waar hij de voorbije maanden live aan heeft gewerkt tijdens één van zijn vele livestreams. Zo kon je onlangs nog bij ons lezen hoe de man een nummer van Noisia onder handen nam.

In afwachting van het volledige album kwam alvast een eerste nummer online. We horen de typische Deadmau5-sound in een dromerig jasje. Een leuke teaser in aanloop naar de volledige release.

Daarmee doet Deadmau5 ons rijkhalzend uitkijken naar 2 december. Het is immers al 2 jaar geleden dat de man voor de laatste keer een album uitbracht. W:/2016ALBUM/ wordt zijn achtste studio-album, maar aan stoppen denkt hij nog niet. Zo tweette hij na de aankondiging dat hij al denkt aan een negende album.

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel
Tags