Berghain ze Game, gekker gaat het niet worden

Altijd al eens in de huid willen kruipen van Sven Marquardt, de buitenwipper van Berghain? Wel, het is (bijna) mogelijk! Twee Zweden, Alexander Kandiloros en Joakim Berqvist, ontwikkelden een hilarisch kaartspel rond de alombekende frustratie van een in Berlijn vertoevende technofanaat: binnen geraken in Berghain.

Van hipsters tot gimps, bloggers tot stoners en studenten tot fag hags, je komt ze allemaal tegen in de rij bij de bekendste en meest besproken club van Duitsland. Maar wie slaagt er uiteindelijk in om geselecteerd te worden door Berghain Bouncer Sven? Tot op heden blijft het nog steeds een groot raadsel. Het fenomeen werd de voorbije jaren een inspiratiebron voor verschillende geniale gimmicks: vogelkastjes in de vorm van Berghain, halskettingen met de facade van de club op en een online simulator met buitenwipper Marquardt in de hoofdrol spande de kroon. Dat laatste inspireerde ook Alexander en Joakim voor hun eigen kaartspel.

Het spel is verrassend lachwekkend voor zijn lage moeilijkheidsgraad. Simpeler kan niet: diegene met de origineelste en gekste bezoekers (dus de meeste punten) op het einde, wint. Het kaartspel is al een tijdje te vinden op Kickstarter en is nog 16 dagen beschikbaar. Vanaf een luttele 19 euro kan je je eigen spel bemachtigen. Een ideaal gadget om mee uit te pakken aan tafel of om onder te kerstboom te leggen als je het ons vraagt!

Ontdek meer...Telex