Push It Records nodigt Staalhard uit in Café d’Anvers (18/11)

Café d’Anvers ontving op 18/11 de Nederlandse dj/producer Bart Skils. Technoconcept Staalhard nodigde Skils uit en omringde hem met liefde en goede muziek van DJ Prinz, JackJazz, S.E.B.A. en Robbertoo. Staalhard kende al enkele succesvolle edities in Piaf en werd nu uitgenodigd door Push It Records in de leukste kerk van ’t land.

Geen ellelange rij voor de deur in de rosse buurt van ’t stad, wel een gezellige drukte. De warm-up van DJ Prinz slaat duidelijk aan en JackJazz staat meteen voor een goedgevulde zaal die er blijkbaar enorm veel zin in heeft. Het is dan ook niet de eerste keer dat DJ Prinz in Café d’Anvers draait. De toon is bij deze gezet.

JackJazz is stilaan kind aan huis in Café d’Anvers. Hij zet een goeie set neer die perfect opwarmt voor de headliner van vanavond. Het is dan ook geen verrassing dat er enkele Drumcode classics de revue passeren. Zo oogst Alan Fitzpatricks Love Siren nog steeds veel respons van het publiek. Na een verdiende applausvervanging geeft JackJazz de knoppen door aan de heer Bart Skils.

Bart Skils bracht eerder deze maand een remix uit van de oerklassieker Go van Moby op het label Drumcode. We noteren deze remix dan ook meteen als hoogtepunt van zijn set. We krijgen geen droge stamptechno voorgeschoteld, maar leuke melodieuze tracks die perfect aaneengeregen worden. Hij bouwt z’n set mooi op en werkt toe naar een sterke afsluiter. Zoals hij zelf aangeeft in de vocals van Shadowprint: ‘please don’t stop the music’.

De keet afsluiten doen we met een back to back van Staalhard-residents S.E.B.A. en Robbertoo. Ze houden het volk bij en houden de technovibe nog lang levende. Naar het einde toe neemt de druk wat af en kan het ook iets rustiger.

We zien Staalhard graag komen als jong feestconcept. Maar in Antwerpen is het tegenwoordig aartsmoeilijk om je te onderscheiden. Zowel clubs als concepten komen en gaan, maar wij wensen ze allemaal even veel succes toe.

Foto's: © Mathias Roelants.