Twee Amsterdamse clubs kunnen klok rond feesten

Nachtlab (Warehouse Elementenstraat) en Ven Amsterdam, twee venues in het Amsterdamse, hebben zopas een 24-uursvergunning gekregen. Daarmee vervoegen ze een lijstje van 7 andere plaatsen die hun openingsuren vrij mogen kiezen.

Dat dit lijstje uitgebreid wordt, is te danken aan de Amsterdamse nachtburgemeester Mirik Milan, die daarmee de economie van de stad de klok rond wil stimuleren.

Heel wat locaties namen het initiatief om een plan uit te werken, maar er konden er maar twee met de eer gaan lopen. Warehouse Elementenstraat en Ven Amsterdam worden zo nummers acht en negen op het lijstje, dat verder uit Tolhuistuin, De Overkant, A’dam Toren, De School, DOKA, De Koning Party Events en Radion bestaat.

Warehouse Elementenstraat geeft onder andere onderdak aan het populaire techno event Hyte, dat zowat overal ter wereld events organiseert. Zo gaven ze tijdens ADE een 4-daagse editie in Amsterdam met onder andere Loco Dice, The Martinez Brothers, Speedy J, Seth Troxler, Chris Liebing en Robert Hood. In Amsterdam zullen de organisatoren van Hyte voortaan dus wat langer kunnen verderfeesten.