Legendarische housevocalist Colonel Abrams overleden

De Amerikaanse zanger Colonel Abrams is afgelopen vrijdag overleden. De man werd 67 jaar. Hij staat bekend als een legendarisch vocalist bij allerhande house- en R&B-muziek. Zijn bekendste werk is Trapped, een single uit 1985.

De Amerikaanse zanger, producer en songwriter Donald Abrams groeide op in New York City. In het begin van zijn muzikale carrière was Abrams de leadzanger van de band 94 East. Zegt je niets? Dat kan. Weet wel dat niemand anders dan Prince er de lead gitaarman was.

Het was vooral in Europa dat Colonel Abrams scoorde met hits als Music Is The Answer (op het onafhankelijke Streetwise) en ballade Leave The Message Behind The Door. Vooral zijn single Trapped veroverde heel wat harten in de mid eighties. Deze single stond in de top 10 van heel wat charts: UK, Ierland, Nederland en Duitsland. In 1985 bracht hij dan zijn eerste eigen album uit, met hulp van producers als Cerrone en Sam Dees.

Pas daarna begon ook Amerika zich te roeren voor zijn muzikale kunsten. Colonel Abrams wordt tot op de dag van vandaag nog altijd aanzien als een van de eerste artiesten die housemuziek in Amerika bij een groter publiek verspreidde.

Het laatste muzikale werk van Abrams dateert van 2007 en 2008. Just When You Thought was in 2007 de derde single op zijn eigen label Colonel Records. Een jaar later zou hij ook nog Only A Few uitbrengen.

Wij Belgen zullen hem vooral blijven kennen van de onderstaande samenwerking met The Subs. In 2014 vloog de Amerikaanse legende over naar België om samen met The Subs een nieuwe versie van de hitsingle op te nemen. Het werd een fantastisch stuk inclusief verhaal om door te vertellen.

Abrams leefde al een tijd op straat en leed aan diabetes. In 2015 organiseerden een hoop vrienden en fans een fundraiser om medische kosten en slaapgelegenheden te betalen. Het is dan ook één van deze vrienden, Tony Herbert, die via Facebook naar buiten kwam met het nieuws.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel