Vuurwerk 2.0 knalt met ijzersterke single

ICYMI; Vuurwerk is terug met een ijzersterke single. Because I Feel Things is het eerste wapenfeit van Vuurwerk 2.0, met een gewijzigde bezetting, een geëvolueerde sound en grootse toekomstplannen.

De band opereert nu vanuit Londen en doet het met een man minder. "Zowel persoonlijk als muzikaal hebben we een moeilijke periode achter de rug", vertelde de band aan Clash. "We hadden een burn-out en één van de drie bandleden tevens een van onze beste vrienden stapte uit de band." Jergan Callebaut en Thieu Seynaeve gaan verder als duo zonder Sjam Janssens, die naar Sydney trok.

Het nummer Because I Feel Things werd opgenomen in Molenbeek, Marrakech en Londen. Het is ook in de Engelse hoofdstad dat het duo zich nu gevestigd heeft. Overdag werken ze als psycholoog en psychiater, na de uren werken ze aan nieuwe nummers. De vocals werden aangeleverd door Salem Khazali, de mixing werd afgewerkt door Justin Gerrish. Hij knapte al studiowerk op voor Vampire Weekend, The Strokes en Glints, de Antwerpse jongeling bij Run Tell Secrecy die onlangs zelf nog een fijne single uitbracht.

Beluister Because I Feel Things hieronder. De single is uit via Run Tell Secrecy vanaf vrijdag 9 december. Voor 2017 wordt er een EP dan wel langspeler beloofd. Vorige maand bracht Vuurwerk nog een knappe remix uit voor Poliça.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel