Mark Goodings van drum 'n' bass-duo Hidden Agenda overleden

Mark Goodings, de helft van Hidden Agenda, is tijdens de nacht van 29 november overleden aan een niet nader bepaalde ziekte. Hij zou overleden zijn in het bijzijn van zijn familie. Het duo hielp in de jaren '90 drum 'n' bass op de kaart zetten en geldt als één van de vroege pioniers van het genre.

Mark & Jason Goodings, twee Britse broers begonnen vroeg in de jaren '90 al met producties maar kwamen pas in 1995 officieel met hun eerste album op het iconische platenlabel Metalheadz. Hun invloeden van jazz, groove en de toen revolutionaire drum 'n' bass sound hielpen mee aan een snelle lancering van hun carrière.

Vanaf dan ging het razendsnel. In de late jaren '90 hebben ze een dozijn EP's en albums uitgebracht op de meest gerenommeerde underground platenlabels. Deze The Sun van 1997 op Creative Source illustreert mooi hun diverse invloeden.

Diverse artiesten, vooral uit de drum 'n' bass scene, maar ook Goldie, betuigden reeds hun medeleven of uitten hun bewondering voor Mark Goodings op social media.

 

 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel