Dit zijn de beste dj's en live acts van 2016 volgens Resident Advisor

December staat traditioneel bol van de lijstjes. Op bijna elk medium vind je wel een top tien of top honderd terug, maar één van de belangrijkste moet toch wel die van Resident Advisor zijn. Elk jaar worden de honderd beste dj’s van het afgelopen jaar opgelijst. We vinden er zowel jong en oud op terug, maar landgenoten jammer genoeg niet.

Met deze poll zoekt Resident Advisor naar de dj’s van het afgelopen jaar die ons keer op keer een onvergetelijke nacht weten te bezorgen. Alvorens ze aan de lijst beginnen schetsen ze het belang van een dj. We vatten het hieronder kort samen.

Het is misschien gemakkelijker om te leren draaien dan een muziekinstrument te beheersen, maar een dj moet zijn zaal aanvoelen en het publiek blijven boeien en betrekken in zijn muzikaal verhaal. Dance music is meer dan gewoon entertainment, het vormt een belangrijke bouwsteen in de hedendaagse kunst.

De lijst zelf dan. In zowel 2013, 2014 als 2015 ging Innervisions labelbaas Dixon met de gouden plak aan de haal. Dit jaar bevestigde hij zijn reputatie op onder andere WECANDANCE en Dekmantel. En je raadt het nooit, ook dit jaar pronkt Dixon op het hoogste trapje in een van de meest prestigieuze polls van deze muzikale muziekwereld.

Achter Dixon vinden we Jackmaster terug op een welverdiende tweede plaats en Tale Of Us sluit het podium af. Maceo Plex en Solomun eindigen respectievelijk als vierde en vijfde. De volledige lijst kan je bekijken op residentadvisor.net, de top 20 hebben we hieronder opgesomd. Belgen vinden we helaas niet terug in de top 100. Better luck next time, Dimitri Vegas & Like Mike.

Ook de beste live act werd verkozen, daar ging KiNK met de ruiker bloemen lopen en werd de top drie vervolledigd door Recondite en Stephan Bodzin. De volledige Top 40 Live Acts kan je eveneens op de website van RA bekijken, de top 10 kan je onderaan dit artikel terugvinden.

TOP 20 DJ'S
20. Rødhåd
19. Hunee
18. Jamie Jones
17. The Martinez Brothers
16. Ben Klock
15. Skream
14. Carl Cox
13. Riccardo Villalobos
12. Motor City Drum Ensemble
11. Patrick Topping
10. The Black Madonna
9. Ben UFO
8. Bicep
7. Âme
6. Adam Beyer
5. Solomun
4. Maceo Plex
3. Tale of Us
2. Jackmaster
1. Dixon

TOP 10 LIVE ACTS
10. Vril
9. Floating Points
8. David August
7. Octave One
6. Moderat
5. Fatima Yamaha
4. Âme
3. Stephan Bodzin
2. Recondite
1. KiNK