Fuzzbox Mixtape november: Ken Dreas - The Special One

Op zaterdag 19 november hadden we de eer met een panel van Fuzz Magazine feedback te geven op artiesten hun tracks en mixtapes tijdens Play & Produce. We ontdekten die dag heel wat getalenteerde producers, maar als enige dj sprong ook Limburger Ken Dreas in het oog. Zijn intrigerende, diepe technosounds konden ons zodanig overtuigen dat we besloten zijn recentste tape tot Fuzzbox Mixtape van de maand te kiezen!

Ken Dreas heeft al heel wat jaren ervaring op de teller staan. Zo kan je hem in tal van Limburgse danscafés aan het werk zien en voetballiefhebbers kennen hem misschien wel als de platendraaier van dienst tijdens thuiswedstrijden van voetbalploeg Sint-Truiden. Maar Ken Dreas kent ook een duister kantje. Zo vinden we volgende citaat terug in zijn biografie:

"His parents are The Prodigy & Aphex Twin, his grandfather is Front 242 and don't forget his nephews Dave Clarke and Richie Hawtin."

Deze hardere technokant kwam bovendrijven toen Ken ons tijdens Play & Produce zijn toekomstplannen uit de doeken deed. Over de dj-actie die hij in 2017 op poten zal zetten voor het goeie doel, kunnen we helaas nog niet veel prijsgeven, maar naast deze actie wist hij ons ook simpelweg te overtuigen met zijn goeie beats. Zo ook in zijn nieuwste The Special One mixtape. 

De tape opent met een originele, atmosferische intro door de Leuvense producer SBWRK. De volle, zweverige synths worden iets verder geleidelijk opgeslorpt door de eerste stevige beats, afkomstig van Danny Daze. Na een naadloze overgang richting Atelier Francesco volgt een eerste hoogtepunt van de mix met Pig&Dan hun geniale track Indian Summer.

Het regende de laatste tijd remixen van Moby, dus kon er natuurlijk geen ontbreken in Ken Dreas zijn tape. Hij koos de fijnste eruit en gooide Bart Skils zijn remix van Go op geslaagde wijze in de mix. Wat later passeert ook klassieker Colt van Dense & Pika ook nog de revue. 

Vanaf dit punt schakelt Ken Dreas een versnelling hoger. Via DJ Moneytron komen we terecht bij Atroxx' Boat & Hoes, waarna Cirez D de puntjes op de i zet met In The Reds. De mix dendert verder met vlotte overgangen en naar het einde toe komen wat oldschool invloeden bovendrijven. 

Na een stevig slotakkoord met onder meer Kaiserdisco en Matt French, besluit Ken Dreas zijn mix af te sluiten met twee klassiekers. Eerst volgt MPIA3 met Acid Badger, waar de vettigheid spreekwoordelijk van drupt, gevolgd door Stop The Disease van Honey C, zowaar uitgebracht in 1997! Een aangename verrassing als laatste plaat!

Tracklist:

SBWRK - Interlude
Yotam Avni - Tikkun (Original Mix)
Danny Daze - Swim (Original Mix)
Atelier Francesco - All This Is For A Jump (Original Mix)
Pig&Dan - Indian Summer (Original Mix)
Moby - Go (Bart Skils Remix)
Untold - Motion The Dance (Original Mix)
Irregular Synth - Feelings (Original Mix)
Dense & Pika - Colt (Original Mix)
DJ Moneytron - Uh Hah (Original Mix)
Atroxx - Boat & Hoes (Original Mix)
Cirez D - In The Reds (Original Mix)
Balthazar & JackRock - Save Me (Original Mix)
Avgusto - Crux (Original Mix)
Matt French - Die Rakete (Selways Salzweg Rocketshit Rave Mix)
Kaiserdisco - Toleranz (Original Mix)
MPIA3 - Acid Badger (Original Mix)
Honey C - Stop (The Disease) (Original Remastered Mix)

Ontdek meer...Fuzzbox
Artiesten in dit artikel