Google heeft interesse in overname SoundCloud

Nadat begin december vorig jaar bekend werd dat Spotify toch afstand doet van een eventuele overname van het Duitse SoundCloud, blijkt Google nu de nieuwste geïnteresseerde te zijn in de streamingdienst.

Voorheen gingen er geruchten dat ook Twitter interesse had in SoundCloud, maar ook daar kwam niets van in huis. SoundCloud heeft het momenteel erg moeilijk, gezien de gehoopte inkomsten tegenvallen en de laatste boekjaren steeds in het rood eindigden.

Volgens dichte bronnen zou Google nu uitermate geïnteresseerd zijn in de verlieslatende streamingdienst, zo meldt Music Business Worldwide. Het prijskaartje zou ondertussen gezakt zijn van 1 miljard dollar naar 'slechts' 500 miljoen dollar. 

Interessant om te weten is dat SoundCloud in september nog Google's Holly Lim binnentrok in het bedrijf om "de financiële gezondheid te behouden en kapitaal te zoeken voor nieuwe mogelijkheden."


Holly Lim werd in september SoundClouds eerste CFO (Chief Financial Officer)

Wat de geruchten ook nog versterkt is het feit dat onlangs openbaar werd gemaakt daar grote platenmaatschappijen zoals Universal, Sony en Warner Music heimelijk aandelen hebben bij SoundCloud, voor respectievelijk 4%, 3% en ongeveer 1%. Een verkoop zou hen samen slechts een 45 miljoen dollar opleveren, wat een slechte investering zou geweest zijn.

Google zou met de overname een stevige slag kunnen slaan in de streamingoorlog die momenteel woedt tussen andere grote kleppers zoals Apple Music en Spotify en heeft veel mogelijkheden om SoundCloud nog sneller uit te bouwen. Denk maar eens aan hun Android besturingssysteem waar ze SoundCloud standaard kunnen meeleveren.

Het belooft alweer een boeiend jaar te worden in het muzieklandschap!