Random & Pleasure nodigen Johannes Heil uit @ CdA (23/12)

Op 23 december sloegen de organisaties Random en Pleasure de handen in elkaar nadat ze al een aantal geslaagde evenementen op hun naam hadden. Deze keer boekten ze samen Johannes Heil in Antwerpens bekendste danstempel, Café d’Anvers. Deze technoheadliner heeft door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd met zijn label JH-Records. Hij staat bekend voor zijn donkere techno livesets zowel in zijn geboorteland als buitenland.

De eerste uurtjes verkenden de meeste mensen de zaal wat en werd er wat gezellig met elkaar gebabbeld terwijl Random-resident Barnie de zaal warmdraaide.

Met al een heel aantal gigs op zijn naam heeft Decadance-resident Man Outta Space zijn dj-skills ondertussen goed opgebouwd. Hij deelde de decks al eerder met Johannes Heil en mocht voor de eerste keer zijn eer bewijzen in Café d’Anvers. Onze verwachtingen werden zeker ingelost!

Het viel op dat er meteen wat meer zuurstof in de zaal kwam door drumlijnen met opvallende high hats. Alles begon goed door te blazen en de opbouw was zeker niet ver zoek. Het nieuwe Pioneer-soundsystem stond nu wellicht op het hoogste volume. Man Outta Space stoomde zo de keet goed klaar voor de ultieme headliner van de avond, Johannes Heil.

Intussen stond de zaal vol en nog altijd betaalden heel wat fans aan de kassa. Zoals we het van hem gewoon zijn wist Johannes al de knoppen van zijn gear vakkundig te bedienen. Donkere hypnotische soundscapes en sterke drums zorgden voor een knap stukje dansbare techno op zijn puurst. 

De laserstralen die van achter de booth het publiek in zweefden, zorgden voor een knap zicht met een goed gefocuste Johannes op de voorgrond. Heel het publiek was mee met zijn set en er werd stevig gedanst. Héél stevig!

Tot slot genoten we nog een niet te missen afsluiter van I Can’t. Het leek ons wel duidelijk dat hij de kneepjes van het vak kent. Dankzij zijn productie- en dj-skills wist hij de lat hoog te houden tot de laatste dansschoentjes versleten waren. Zijn platen werden al door een aantal bekendere dj’s gedraaid en ze klonken bovendien ook goed doorheen de wat bekendere nummers die hij in zijn set speelde.

We kunnen besluiten dat beide organisaties ondertussen wel weten hoe ze een subliem evenement op poten moeten zetten. Ga zeker eens kijken op hun Facebook-pagina als je op de hoogte wil blijven van hun volgende festiviteiten.

Foto's:  © Pleasure / Annika Wallis