Mr. Scruff makes Vooruit move

Het is intussen een jaarlijkse traditie geworden; in januari nodigt de Gentse muziekclub Democrazy Mr. Scruff uit voor een all nighter. Voor het zesde – of zevende?- jaar op rij kwam Andy Carthy ons verwennen met een DJ-set van zes uur lang. Latin, afro, jazz, reggae, hiphop, house, broken beats, dubstep en UK bass; alles gaat door zijn mixer. 

Sterallures zijn hem vreemd, hij voelt zich niet te beroerd om zelf te beginnen spelen om 22u.Toen we rond middernacht de concertzaal van de Vooruit binnenkwamen, was deze al aardig gevuld. Meteen viel de goede sound op. Mr. Scruff laat niks aan het toeval over, voor elke gig brengt hij zijn sound engineer en een speciaal voor hem ontworpen equalizer mee. Met als resultaat een mooi, vol en zuiver geluid dat nooit scherp of storend overkomt. Meer hierover volgt later in een interview.

Muzikaal ging hij de discotour op (o.a Johny AdamsFeel The Heat, Feel The Beat) om te evolueren richting house en naar een eerste climax op te bouwen met Disco Halals Baladi (Mehmet Aslan Edit).

Zijn gekende visuals zorgden voor extra sfeer en ook de gigantische glitterbal in het midden van de zaal droeg daartoe bij. Intussen was het over de koppen lopen en werd het balkon geopend. Regelmatig passeerden eigen nummers zoals It's dancing time en natuurlijk klassieker Get A Move On.

Verder bestookte hij het publiek met funky monsters zoals Liquid Liquids Optimo, Funkadelics Get Off Your Ass And Jam en old school Chicago House zoals Jeanette Thomas – Shake Your Body (House Shakers Version).

Dit alles wisselde hij naadloos af met disco, funk & sambaritmes. Mr. Scruff zit er ook niet mee in om op peak time even een rustmoment in te bouwen zoals Bill Laswells Dub versie van Bob Marley's Is This Love.

Faut le faire, het is weinigen gegeven om zo breed te kunnen spelen en er toch continuïteit in te steken. Na zes uur en half (!) draaien sloot hij af met Aretha Franklins I say a little Prayer. Liquid Brother zag zijn speeltijd ingekort maar sloot af in stijl.

Kortom, het was een geslaagde & gevarieerde nacht, zoals we het graag hebben. En sympathiek als 'm is, heeft Mr. Scruff de volledige set online gezet, je vindt deze terug op zijn website.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel