Tracklist van Trainspotting-sequel gelekt

Op 27 januari komt de film T2 uit in Groot-Brittanië en Schotland. Dit is de opvolger van de legendarische cultfilm Trainspotting van regisseur Danny Boyle, die uitkwam in 1996. De soundtrack van Trainspotting heeft mee bijgedragen aan het grote succes van deze film. Naast grote kleppers als Iggy Pop (met Lust For Life), Lou Reed (met Perfect Day) en Damon Albarn van Blur stonden er ook een aantal elektronische artiesten op deze soundtrack. Trainspotting was trouwens de rechtstreekse oorzaak van het grote succes van Born Slippy .NUXX van Underworld, een nummer dat voorheen gewoon een B-kantje was. 

Vorige week werd bekendgemaakt dat de tracklist van T2  gelekt was op het internet. Er werd nog geprobeerd om deze soundtrack offline te halen maar het kwaad was al geschied. Ondertussen heeft Irvine Welsh, die mee schreef aan het scenario, ook bevestigd dat deze soundtrack effectief gelekt is.

Net als in de vorige film is er weer behoorlijk wat Brits talent te vinden op de soundtrack. Zo zijn er een aantal tracks van Britse topgroepen als The Clash, Queen en Young Fathers. Qua elektronische muziek zien we onder andere Goldie (met een nieuw nummer, Dreaming) en Underworld, die zelfs twee tracks voor de film maakten. Beide artiesten stonden ook op de OST van de eerste Trainspotting. Vooral het laatste nummer van de CD trok onze aandacht, dit nummer is van Underworld en heet Slow Slippy. Reden genoeg om te hopen op een herwerking van hun tijdloze Born Slippy dus! Ook de heren van The Prodigy zijn van de partij, zij remixten Lust For Life van Iggy Pop. Ten slotte zal ook het nieuwe nummer Shotgun Mouthwash van drum 'n bass-wonder High Contrast, te horen zijn op T2.

Tracklist:

01 Iggy Pop: Lust for Life (The Prodigy Remix)
02 High Contrast: Shotgun Mouthwash
03 Wolf Alice: Silk
04 Young Fathers: Get Up
05 Frankie Goes to Hollywood: Relax
06 Underworld /Ewen Bremner: Eventually But
07 Young Fathers: Only God Knows
08 The Rubberbandits: Dad’s Best Friend
09 Blondie: Dreaming
10 Queen: Radio Ga Ga
11 Run D.M.C. vs. Jason Nevis: It’s Like That
12 The Clash: (White Man) In Hammersmith Palais
13 Young Fathers: Rain or Shine
14 Fat White Family: Whitest Boy on the Beach
15 Underworld: Slow Slippy