De vijfde editie van Diynamic Festival in Amsterdam

België is toonaangevend in de festivalwereld, maar onze noorderburen staan op vlak van house en techno een pak verder. Het Duitse platenlabel Diynamic organiseert op vrijdag 26/05 de vijfde editie van het Diynamic Festival in het Amsterdamse Bos. De grootste vissen zijn labelbaas Solomun, Kollektiv Turmstrasse (live), Stimming (live) en Adriatique. H.O.S.H., Karmon, Johannes Brecht (live), Magdalena Lehar, UndercattMusumeci, NTFO, Thyladomid en Ost & Kjex (live) vervolledigen de line-up.

Het is geen verrassing dat de line-up bijna uitsluitend uit vaste Diynamic-leden bestaat. De enige ietwat vreemde eend in de bijt is Musumeci. De Siciliaan heeft wel al muziek uitgebracht op Diynamic en is dus geen totale onbekende voor koning Solomun, maar hij behoort niet tot de vaste familie. Wie we niet terugvinden op de line-up, maar wel lid is van de Diynamic-familie, is DJ Phono. Een vervanging misschien? 

Een festival op Nederlandse bodem dat aan zijn vijfde editie toe is, dat belooft. Diynamic Festival serveert je zonder twijfel kwalitatieve muziek en dat onder zijn eigen motto Do It Yourself – vandaar die schrijfwijze dus. Wij raden u nu zeker alle live-sets aan, die ook op andere festivals sowieso een stapje voor krijgen. Tickets (€24,5) en info over het festival vind je op diynamicfestival.com.

Wil je het iets verder gaan zoeken of komt de datum niet goed uit? Geen paniek. Op vrijdag 16/06 pakt Diynamic uit met een outdoor-feest in Barcelona waarop dezelfde line-up gepresenteerd wordt. De enige afwezige is Stimming. Meer info vind je op de Facebook-pagina van het evenement.