Café d'Anvers nodigt Dominik Eulberg uit (24/02)

Vrijdag 24 februari staat bij alle liefhebbers van melodische house en techno met stip aangeduid in de agenda. Die avond maakt niemand minder dan Dominik Eulberg nog eens zijn opwachting in de Antwerpse topclub Café d'Anvers. Dat deze geniale producer met zijn door de natuur geïnspireerde beats de keet op zijn kop zal zetten, staat nu al vast. Gooi daar nog eens Nico Morano en DJ Prinz bij, en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond.

In 2003 bracht de toen nog volkomen onbekende Duitser Dominik Eulberg zijn allereerste producties uit op Traum Schallplaten, een label waarop hij nog regelmatig passeert. Altijd muziek combinerend met zijn andere grote passie: natuur, bleef hij timmeren aan zijn weg naar de top.

Releases op gerenommeerde labels als Sven Väth zijn Cocoon of Stephan Bodzin zijn Herzblut volgden, maar Eulberg maakte vooral het verschil door een unieke, warme en organische sound te creëren en deze in zijn muziek te verwerken. Zo vinden we het volgende in zijn biografie:

For Dominik, mother nature is the greatest artist of all. As a painter paints his representation of the natural world, Dominik wants to create an acoustic image that depicts how he feels about it. For example, a walk in the woods can be a blueprint for exciting music, because “in the woods you never know what is waiting for you around the next corner.” In the forest a rustle in the coppice can turn into a hookline, just like a subtle synth can become the main feature of one of his moving productions. 

Remixen voor onder meer Hot Chip, Nathan Fake en Rone volgden elkaar in sneltempo op, net als zijn gelauwerde albums zoals Heimische Gefielde en Diorma. Maar ook zijn dj-sets zijn steevast doorspekt met deze typerende, warme sound. Denk maar aan zijn sets afgelopen jaar tijdens de opening van Kompass Klub of op Cirque Magique, telkens met vaste partner in crime Gabriel Ananda, of zoals tijdens Aftrsun Festival.

Naast de headliner vervolledigen nog enkele andere bekende gezichten de line-up. De alomtegenwoordige Nico Morano beleefde in 2016 een waar topjaar met onnoemelijk veel spots op festivals als Extrema Outdoor, had een uitstekende release te pakken met zijn Happily Ever Aftr EP en veroverde Facebook met zijn livestreamconcept More Morano. Met zijn tonnen ervaring weet hij als geen ander in te spelen op ieder publiek.

Ook DJ Prinz hoef je de knepen van het vak niet meer te leren. Al meer dan twintig jaar kan je hem achter de draaitafels vinden, waarbij hij zich niet tot de Belgische events beperkte. Zo kon je hem al aan het werk zien in Canada, de VS maar ook in tal van Europese steden. Tot slot zal Studio Brussel-resident en Helder-founder Konna zijn beste platen meezeulen om een ganse nacht de platen op het Balkon te verzorgen. Kortom, een niet te missen avond!

Tickets zijn nog steeds online beschikbaar aan de uiterst schappelijke prijs van 12 euro. Voor meer info kan je terecht op het Facebook-evenement. Tot dan!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel