Grandmaster Flash komt naar België!

It's about to go down, want hiphoppionier Grandmaster Flash zakt af naar ons land! Al wie de iconische DJ die een hand had in nummers als The Message en White Lines aan het werk wil zien moet op zaterdag 15 april in Antwerpen zijn. Daar doet de grondlegger van het scratchen dan Ampere aan.

Een ware legende - niet meer, niet minder. Sinds de jaren '70 verovert Joseph Saddler vanuit the Bronx menig muziekhart. Samen met DJ Kool Herc tilde hij de manier waarop vinyl wordt gedraaid tot een heus nieuw niveau. Door de breaks van een bepaalde plaat telkens te loopen, lijkt er een nieuw nummer te ontstaan. Later ontstond het samplen uit die draaiwijze.

Aangevuld met vele trucs en de onmisbare The Furious Five scoorde Grandmaster Flash een resem cultklassiekers. Zo'n tien jaar geleden was het ensemble dan ook de eerste hiphopband die in The Rock & Roll Hall of Fame werd opgenomen.

Parkeer alvast zaterdag 15 april in de agenda en hou de kanalen van Ampere in het oog voor ticketverkoop want de kans om zo'n legende in levende lijve te zien is gering. Don't sleep on this!

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel