1 Year Kattenkwaad - Suara Night - Poezenfeest @ De Shop (25/02)

Kattenkwaad vierde op 25 februari voor de eerste keer een verjaardag waar alle poesjes van Antwerpen en omstreken op uitgenodigd waren. Kattenpaleis van dienst was deze keer De Shop, vlak naast de vage kelder, op het eilandje.

Het hecht groepje katliefhebbers (Mathias, Anthony, Davy, Sven en Kenneth) heeft met het oprichten van dit concept heel wat mensen positief verrast met telkens juist uitgekozen namen die nog niet vaak te gast waren in ons poeslief landje. Raffa FL, BEC, Wade, Dennis Cruz, Solardo, een lijstje dat per evenement mooier en mooier wordt. Om het eenjarig bestaan te vieren kon het uiteraard niet anders dan het label der katten uit te nodigen samen met de king of cats, Coyu en zijn kompaan Ramiro Lopez.

Gekleed in onze mooiste Suara-outfit trokken we richting het eilandje. Bij onze aankomst stond er al een gezellig hoopje te dansen voor Soulcity. We werden hartelijk verwelkomd door thematisch geschminkte kassiersters, kwestie van de kat bij de melk te zetten. Vanuit de inkom oogde de zaal als een bombastisch Elrow-feestje in kattenthema en dat mag uiteraard opgevat worden als een compliment. Opgesmukt met tal van vlaggetjes, kattenkoppen, ballonnen en slingers was het een streling voor het oog en deden we voor we het wisten toch mee aan carnaval.

Mensen met het hart op de juiste plaats konden ook een goed doel sponsoren door het aankoopen van een t-shirt met het Kattenkwaad-logo op. De opbrengst ging integraal naar - hoe kan het ook anders - Vzw De Zwerfkat. Een opvangplaats voor moederloze kittens en volwassen zwerfkatten. Een concept dat Suara al even hanteert met hun uniek ontworpen kledij door huisartiest gaAs.

Het enige spijtige aan de locatie is dat deze iets te breed was en rook naar een Franse schimmelkaas die genadeloos in de neusholtes bleef hangen. Gelukkig moeten we dankzij het fenomeen adaptie niet al te veel nadenken en was dit probleem na een goed uur al van de baan.

Terwijl Soulcity enkele van hun laatste tracks speelde, hoopte het publiek zich goed op voor de komst van de opperkat. Het publiek stond lekker warm en met momenten kreeg het duo meerdere handen op elkaar. We hebben ze al vaker bezig gezien en hebben ons tot nu toe alles behalve teleurgesteld.

Coyu installeerde zich en ging van start met zijn laatste nieuwe remix die hij samen met Bastian Bux maakte. Dat begin ging echter gepaard met een hevige ruis. Eerst werd er gedacht aan een defect bij de kabels maar na heel wat heen en weer geloop, bleek het toch aan de geluidskaart te liggen.

Een half uur verder in zijn set konden we dus geruisloos op onze achterpoten dansen. Met een hele resem hits van zijn eigen label liet hij de snorharen spontaan rechtkomen. We moeten wel stellen dat dit feest niet volledig was uitverkocht. Om eerlijk te zijn, dit event verdiende gemakkelijk 200 personen meer maar door het verzadigde evenementlandschap dat Antwerpen te bieden heeft, is dat niet altijd even gemakkelijk.

Toch heeft dit concept iets uniek en veel eigenheid, iets dat ze met deze editie meer dan bevestigd hebben. De horloge rond onze poot wees al vlug vier uur aan. Ramiro Lopez stond al even de kat uit de boom te kijken voor hij zich vervoegde bij zijn poezenbaas Coyu. Na enige tijd ging hij solo verder maar de stijl bleef ongewijzigd. Techno op een bedje van melodische breaks en aanslepende climaxen die hartelijk werden onthaald.

Ook een van onze leading technoladies, Charlotte De Witte, stond met een ballon in de hand zichtbaar te genieten van de gezapige bassen. Het publiek bleef lekker bij elkaar staan en het decor werd stilletjes aan, zoals het verslijten van een krabpaal, leeggehaald door overijverige beesten die al wat te diep in het melkkommetje hadden gekeken. 

Deuxfwa mocht achteraf nog voor een select publiek de avond afsluiten. De laatste katten strompelden buiten en konden met een gerust hart naar huis om zich daar vakkundig terug proper te likken. Onze poten hadden nood aan platte rust dus namen we het kattenluikje naar de buitenlucht.

De Kattenkwaad-crew heeft al veel uit de kast gehaald voor hun eerste verjaardag. Wij wachten alleszins vol ongeduld wat ze nog in die kast hebben liggen voor dat tweede kaarsje. Maar eerst gunnen we onze snorharen even rust tot de volgende editie op 21 april in Café d'Anvers.

Photography by Jelle Dreesen 
 

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel