Oxia viert tien jaar Domino met remix-ep

Al meer dan tien jaar wordt Oxia’s legendarisch b-kantje Domino (op het Duitse Kompakt) platgedraaid op menig house- en technopartij. De plaat werd onlangs nog tot de zesde beste technotrack aller tijden gestemd door het publiek van Awakenings. Om dat jubileum te vieren bracht de Fransman onlangs een verjaardagseditie van Domino uit op zijn maatje Agoria’s platenlabel Sapiens. Op het programma staan een rework van de cultplaat en remixen van Matador, Robag Wruhme en Frankey & Sandrino.

In de zogenoemde rework wordt ons geheugen opgefrist met een versie van Domino die vrijwel exact hetzelfde klinkt als tien jaar geleden, maar nog eens door de studio gepasseerd is om er de hedendaagse productietechnologieën op los te laten. We zijn dus vooral geïnteresseerd in de remixen.

Frankey & Sandrino maakten twee jaar geleden furore met hun undergroundhit Acamar. De Duitsers brengen nu een ingetogen versie van Domino waarbij het een dikke vijf minuten wachten is op het gekende melodietje. Matador daarentegen werpt het ritme de lucht in en gaat - net zoals het origineel - voor een zweverige dansvloerkiller. Tot zover weinig meerwaarde op het origineel.

Die is wel te vinden in Robag Wruhmes bijdrage die Domino volledig uit elkaar puzzelt om er zijn eigen gang mee te gaan. Zweverige minimal à la Kiasmos of Kollektiv Turmstrasse is de output. In Robags tweede remix laat de man zelfs de dansvloerbeat voor wat het is en geeft ons een versie van Domino die dankzij z’n organische jazzpercussie evengoed van Floating Points’ hand had kunnen zijn. Lekker.

Oxia is een tijdlang op de achtergrond gebleven maar door zijn remix-ep en overvol lenteprogramma lijkt de man helemaal terug van weggeweest. In België wordt de man verwelkomd op de derde editie van KABAAL in Café d’Anvers. Tickets voor die avond, waar ook Axel Haube, Lexis & Sägers, Skefdeluxe, Mantos en Ricky Dick Soundsystem ten dans spelen, vindt je hier.

Ontdek meer...Remix
Artiesten in dit artikel