Voltage Festival lost opnieuw namen

Het Zwevegemse Voltage Festival verwent ons opnieuw met een aanvulling van hun line-up. Eerder werden al de eerste 8 namen en de stagehosts bekend gemaakt. Omdat het de eerste lentedag van het jaar is geeft de Ohm-crew vandaag weer 6 namen prijs. Tijdens 29 en 30 juli vormt Voltage Festival een verlaten elektriciteitsfabriek om tot een festival-site voor fijnproevers van de elektronische muziek. Begin deze maand gaven ze al het stevige Ansome & Ossian (live), het Duitse duo Extrawelt en nog een 6-tal andere namen weg.

De namen die ze vandaag toevoegen mogen er ook wezen. Als eerste verblijden ze ons met Dublins techno-geweld Matador (live). Met verschillende producties op Perc Trax en Richie Hawtin's M-Nus en een indrukwekkende live set op Tomorrowland is de Ier zeker de moeite waard.

Ook de Zweedse schone La Fleur staat op de affiche, getekend onder het label Watergate en resident van de Watergate Club te Berlijn waar ze overtuigt met haar afwisselende house- en technosets. Verder heeft ze ook haar eigen Power Plant Records opgericht waar ze haar debut EP Flowerhead op liet verschijnen. Samen met haar laatste Hedione EP ontstond een techno-vriendschap met Richie Hawtin waardoor ze in het PLAYdifferently/MODEL1 team belandde. 

Het volgende lid van deze internationale affiche is de canadees Ryan James Ford. Een dj die opgroeide in de 90's en verliefd werd op jungle, UK hardcore, ambient, house en techno. Dat laatste bleef iets langer hangen en daardoor volgde hij z'n hart naar de techno-hoofdstad Berlijn. Daar vonden hij en z'n producties een plekje op Marcel Dettmann Records. Zijn laatste EP is pas gereleased op zijn eigen label SHUT.

De volgende Berliner is Kobosil, een gevestigde waarde in de Duitse hoofdstad. Zijn eerste release was een remix die werd uitgebracht op Ostgun Ton, daarna blies hij leven in z'n eigen label RK. De 24-jarige combineert techno met classics, acid, indie en industrial terwijl hij tegelijk de nadruk wilt leggen op emotie en expressie.

UVB is het pseudoniem van Franse producer en dj Sébastien Michel. Samen met zijn studiopartner Daxyl begonnen ze hun smaak naar ruige en harde techno te ontwikkelen. Zijn eerste EP kwam uit op het Rotterdamse MORD, UVB kreeg support van de grotere namen in de techno-scene zoals Surgeon, Marcel Dettmann en Tommy Four Seven. In 2015 ging Sébastien voltijds producen en draaien, zo kwam hij terecht in clubs als BerghainFactory 010 en Concrete.

Als laatste op het lijstje zijn de heren van 138, een samenwerking tussen Amerikanen Billy Garcia en Nathan Valle. Ze releasen duistere techno op hun eigen label TXTRL, nog een knaller om dit lijstje van 6 af te maken!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel
UVB
138