Fuzz Exclusief: Booka Shade vertelt in mini-docu over nieuw album 'Galvany Street'

Duits duo Booka Shade zit in de laatste rechte lijn naar de release van hun kakelvers album, Galvany Street. Om de making of van de plaat in beeld te brengen, werd er een mini-docu gedraaid met al wie er aan het album meewerkte. Fuzz mag die nu exclusief brengen!

Arno Kammermeier & Walter Merziger draaien al een hele poos mee in het nachtleven. Met hun atmosferische house zorgen ze sinds halverwege de jaren '90 voor de soundtrack van menig nachtje uit. Hun grote doorbraak kwam er zo'n tien jaar geleden, met de hits Night Falls, Darko, Mandarine Girl, In White Rooms en uiteraard Body Language. Een uitstekende live-reputatie dikte de populariteit enkel aan.

Jarenlang waren ze de hoekstenen van het Get Physical-label, nu varen ze onder eigen vlag met het Blaufield-label. Ook dit album vormt een nieuw hoofdstuk voor het duo. Zo wordt zanger Craig Walker officieus ingelijfd als nieuw bandlid en deden ook Urdur (GusGus), Yates en Daniel Spencer gastbijdrages. De mixing lag in de handen van Mark Plati (David Bowie, Prince, The Cure) en Fritz Hilpert.

In deze exclusieve mini-docu komen eerder vermelde namen allemaal aan bod. Ze doen hun zeg over hoe Galvany Street tot stand kwam en waarom Booka Shade het volgens hen nog steeds heeft. Hoe dan ook is nieuwe muziek uit hun hoek verplichte kost.

Komende zondag palmen de heren Ancienne Belgique in, vijf dagen later ligt de nieuwe plaat in de rekken. Vooruitbestellen kan via verschillende kanalen.

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel