Exact 50 nieuwe namen voor Pukkelpop!

Vijftig keer nieuw voor PukkelpopSoulwax is al weggekaapt door Rock Werchter¸ maar de broertjes Dewaele - hotter dan ooit door hun nieuw album - kunnen deze zomer ook Pukkelpop niet overslaan. Met hun 2manydjs live-show veroorzaken ze vrijdagnacht ongetwijfeld een steekvlam in Boiler Room.

Nog groot nieuws ontpopt zich in de vorm van Nicolas Jaar en Floating Points. Jaar brengt zijn liveband mee op vrijdag en zaterdag doet Floating Points het solo. Verder is oude rot in het vak Armand Van Helden tegenwoordig goede maatjes met Jackmaster. Samen gaan ze op zaterdag aan de slag met de grootste houseclassics.

Meer dansmateriaal is te vinden in trap-god Lunice en knoppentovenaar John Talabot (als Talaboman). Verder zijn wij enorm verheugd met de komst van de mysterieuze Tycho, komt Omar Souleyman het festival nog eens binnenstebuiten draaien en wordt de hype der soulfull house vertegenwoordigt door AntalBeesmunt Soundsystem, Peggy Gou en Vakula. Funky. De Belgische electronicascene wordt op het festival vertegenwoordigt door STUFF., Faces On TV en Glints.

Liefhebbers van urban dansmuziek, hou u vast en watertand door het volgende lijstje. Naast grime-coryfee Stormzy verwelkomt Pukkelpop ook Sampha, Ho99o9, Broederliefde, Walshy Fire, Jonna Fraser, Benji B¸ Donnie, Kai Wén, Kraantje Pappie en Mykki Blanco. In dezelfde lijn vinden we rijzende popsterren zoals Youngr, Frances, Halsey en Sigrid terug op de line-up. De urban liefhebber die het wat steviger wil, kan stoom aflaten tijdens de drum ‘n’ bass van Black Sun Empire feat. MC LowQui.

Het festival kondigde ook nog Ryan Adams, Jake Bugg, Enter Shikari, The Shins, Strand of Oaks, The Amazons, Cocaine Piss, Culture Abuse, D.D Dumbo, Gruppo Di Pawlowski, The Lighthouse, Mondo Cozmo, Parquet Courts¸ Pixx, Preoccupations, Pvris en Tamino aan. De vorige aangekondigde namen vind je hier.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 19 augustus aan de Kempische Steenweg in Kiewit. Voor tickets kan je terecht op de webshop van Pukkelpop. Ruim de helft van de combitickets is al de deur uit en ook de dagtickets gaan vlot over de toonbank. Om nog een plaatsje te verover op Camping Chill (gewezen Camping A) kan je best ook niet te lang meer wachten.