Tiende editie Club Soda wordt rollercoaster van sfeer en muziek (15/04)

Op zaterdag 15 april haalt Jeugdhuis Krak de champagne boven voor de tiende editie van hun festival Club Soda. Enkele duizenden feestvierders uit heel Vlaanderen zakken dan weer af naar de overdekte festivalsite in en rond GC Spikkerelle in Avelgem. Wij zetten alles op een rijtje zodat je niets hoeft te missen.

Het festival is danig geëvolueerd sinds zijn ontstaan in 2007, toen nog onder de naam Krakrock. Back in the days programmeerde het jeugdhuis nog hoofdzakelijk rock- en wereldmuziek. Sindsdien is er dus heel wat veranderd, want tegenwoordig trekken ze volop de kaart van elektronische muziek.

© STYN / Stijn Vanderdeelen

Naar aanleiding van deze verjaardagseditie krijgt het festival een vierde podium én een nieuw gezicht: het festival groeit uit tot een creatieve vrijhaven rond 'beats, art & fun'. Club Soda wordt een experimentele rollercoaster van sfeervolle decors en multimedia-installaties, DJ's, live-acts, chill-out, funzones en originele streetfood.

Daarvoor stelt het zijn festivalterrein volledig ter beschikking van jonge artistieke collectieven. Zij kregen als opdracht mee om de vele feestvierders de trip van hun leven te bezorgen op een originele en creatieve manier. Onder meer Raskals, Other Robots, Nele Fack, Chez William, Dries Depoorter, Vio, Kraft, Villa Bota, Thelooca, tBEDRIJF en Ochtendgloren tekenen hiervoor present. Onder leiding van Spacemakers, de artistieke poot van Jeugdhuis Krak, bouwen ze een week lang de festivalsite aan de rand van de Scheldemeersen uit tot een pop-up dansparadijs.

Laten we dan even de line-up onder de loep nemen: met bijna 30 acts verdeeld over vier podia krijgen we een mooi amalgaam aan muziekgenres gepresenteerd, van techno tot hip hop. Voor ieder wat wils dus. Naast gevestigde namen als Nico Morano is de absolute headliner Woodie Smalls die met zijn live hiphop wereldwijd hoge toppen scheert. Op vlak van elektronische muziek voert Amelie Lens dan weer de affiche aan. De ravissante DJ scoort tegenwoordig hoge ogen met releases op toplabels zoals Second State.

Daarnaast puzzelde de organisatie ook heel wat mooie opkomende namen bij elkaar op de affiche, zoals het Brusselse Stikstof, Beatville-product DVTCH NORRIS en Polar Youth, alsook de Londense drum-’n-bass acts Ivy Lab en Prolix.

Bovendien is er ook veel aandacht voor jong talent met onder meer de Avelgemse rapper Low G die onlangs de befaamde rap-battle De Bestn vant Westn won en het veelbelovende dj-talent-annex-fotomodel Eva Swan als winnares van de Club Soda dj-contest. Tenslotte zorgen té gekke acts als Radio Topkaas, Discobar Openbaar en Skyve ft. Eva Deroo (Studio Brussel) gegarandeerd voor een groot feest op het buitenpodium.

En er is uiteraard nog veel meer te ontdekken. Ook dit jaar staat Club Soda garant voor tal van leuke verrassingen, toffe momenten en leuke babbels in de talrijke fun- en chillzones. En last but not least vind je er weer een divers en verzorgd culinair aanbod bij enkele gezellige, kleurrijke foodtrucks.

Tickets kosten 22 euro in voorverkoop. Info en tickets vind je op de website of op Facebook

Gerelateerd