Tentoonstelling in Berlijn verzamelt meest iconische gear

De elektronische instrumenten tentoonstelling, Good Vibrations, heeft zich gevestigd in Berlijn. Deze expositie verzamelt de meest iconische, elektronische instrumenten van de laatste eeuw.

Het is een echte nieuwigheid in Berlijn. Daarnaast is het tevens de eerste keer dat zo’n soort tentoonstelling plaatsvind. Good Vibrations gaat over de meest iconische elektrische instrumenten van de laatste eeuw. Van een eerste Theremin uit de jaren '20 tot een van de eerste monofone synthesizers.

Verder is er ook een grote collectie van iconische synths die de hedendaagse sound hebben gevormd, denk maar aan de Fairlight CMI of de Buchla Music Easel. Naast de oudere synths zijn er ook enkele prototypes van nieuwere concepten te zien én kan je wat workshops volgen (en dus ook spelen!) over een aantal instrumenten. Bekijk alle hoogtepunten qua gear op deze tentoonstelling in deze PDF.

Good Vibrations kan je nog bezoeken tot en met 25 juni bezoeken in het Musikinstrumenten-Museum, Tiergartenstraße. Openingsuren: maandag gesloten, dinsdag, woensdag en vrijdag open van 9 tot 17u en donderdag open van 9 tot 20u. Tijdens het weekend geopend van 10 tot 17u.

Ontdek meer...Telex