Café d'Anvers haalt legende Erick Morillo naar ons land (28/04)

Weinig artiesten die zo'n kleurrijke en rijkgevulde carrière kennen als levende legende Erick Morillo. In de jaren '90 scoorde hij wereldwijd tal van #1 hits - I like to move it, move it - onder heel wat pseudoniemen en sindsdien blijft hij actief meedraaien aan de top van de housewereld met zijn eigen label Subliminal Records. Op vrijdag 28 april passeert hij nog eens in ons land, meer bepaald in Café d'Anvers.

Morillo groeide op in Colombia, maar vervolgde zijn levenswandel in de Verenigde Staten, waar hij zijn eerste stappen binnen de housewereld zette. Daar werd zijn ontluikende talent ontdekt, waarna hij in 1992 zijn eerste singles uitbracht onder alter ego's als R.A.W. en Smooth Touch, leidend tot zijn eerste succes House of Love op Strictly Rhythm.

In 1993 volgde de grote doorbraak, toen hij samen met producer Ralph Muniz en rapper Mad Stuntman de groep Reel 2 Real oprichtte. Eerste single Go On Move werd al goed onthaald, maar het was vooral I Like To Move It in 1994 dat voor een ware aardverschuiving zorgde. De hit katapulteerde de groep naar de hoogste regionen van hitlijsten wereldwijd en zorgde ervoor dat hun broodje al mooi gebakken was. 

Toen Reel 2 Real uitgeblust was, investeerde Morillo weer meer tijd in zijn eigen carrière, resulterend in enkele releases waaraan onder meer Louie Vega, Barbara Tucker en de MTV-track Them Girls. Later presenteerde hij nog tv-programma's op TMF en richtte hij zijn label Subliminal Records op, waar veel tijd in kroop. Op vlak van producen bleef het dan ook enkele jaren wat stiller. Al nam hij wel de tijd om mee te zingen zowaar op Basement Jaxx hun Where's Your Head At?.

Tot 2004, toen bracht Erick Morillo een gloednieuw album My World op de markt waaraan onder meer Boy George en Puff Daddy meewerkten, niet van de minsten. Zijn carrière werd geherlanceerd en bijna een vol decennium smeet hij zich weer in het nachtleven, terwijl hij nog steeds met succes zijn Subliminal Records bleef runnen.

Enkele jaren geleden, in 2013, kreeg hij echter te horen op doktersadvies dat hij het wat kalmer moest aandoen. Nu lijkt hij volledig herboren met een nieuwe tournee die in het teken staat van 20 Years Subliminal Records. Op 28 april houdt hij zo halt in onze favoriete kerk: Café d'Anvers. Kind aan huis Prinz en Jens vervolledigen er de line-up.

Mis de unieke kans om deze levende legende aan het werk te zien niet! Tickets kan je online aankopen vanaf €15. Voor meer info kan je terecht op het Facebook-evenement. Tot dan!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel