Belgische rappers verenigen zich op Couleur Café

Wie vorig jaar aanwezig was op Couleur Café kon er op zondagnamiddag getuige zijn van Niveau4, een mega-alliantie van Belgische rappers die het collectieve geheugen inging als éen van de beste acts van deze editie. Tekenden present in 2016: Woodie SmallsCoely & DVTCH NORRISSTIKSTOFSenamo & SeytéRoméo Elvis en Jeanjass & Caballero

 

Ook dit jaar staat Niveau4 op de line-up met een andere, maar daarom niet minder veelbelovende, samenstelling. Wij lijstten de aanwezigen even voor u op!

Zwangere Guy: Lid van STIKSTOF en de laatste maanden niet weg te slaan uit de media. Zijn derde mixtape, ZWANGERSCHAPSVERLOF VOL.3, is net uit en werd op 14 april nog voorgesteld in Crevette Store

 

Le 77: Lakens collectief dat regelmatig het podium deelt met Zwangere Guy en vorige week zelfs nog een track, Tourette, met hem uitbracht. Franse raps zoals wij ze graag hebben!

 

L'Or Du Commun: Brusselse groep die ondertussen aan zijn derde album toe is. Na l'Origine en l'Odyssée brengen ze op 3 mei hun nieuwe album, genaamd Zeppelin.

TheColorGrey: Oprichter van zijn eigen label, Corner Vibe, waarop binnenkort ook zijn eerste album, Rebelation, verschijnt. Deze Antwerpenaar werkte eerder al samen met Oddisee, dat op zich is voor ons al voldoende om de man ons eeuwig respect te schenken.

Darell Cole: Nog een Antwerpse revelatie die ondanks zijn relatief korte carrière toch al mocht openen voor internationale toppers als Talib Kweli en Kid Ink, indrukwekkend!

ISHA: Vroeger bekend onder zijn alias Psmaker. Na enkele jaren radiostilte is hij weer helemaal terug en gooit hij hoge ogen met tracks als Tony Hawk en 3h37.

Het betere draaiwerk wordt dan weer verzorgd door niemand minder dan DJ Vega en Junior Goodfellaz. Vega is de vaste waarde bij STIKSTOF en tevens ook resident op BRUZZ tijdens Frontal. Junior Goodfellaz is de rechterhand van TLP maar ook de dj voor L'Or Du Commun, dat zou moeten volstaan.

Dat de Belgische hip-hop-scene leeft mag meer dan duidelijk zijn. Het lijdt dan ook geen twijfel dat Niveau4 ook dit jaar weer een speciaal hoogtepunt zal worden op Couleur Café, voor diegenen die het nog niet begrepen hebben: wees erbij!