Dour vervolledigt programma met elektronische kleppers

Dour Festival lostte de afgelopen maanden de éne lading namen na de andere. Met een update van maar liefst 38 nieuwe artiesten is het veelzijdig programma van Dour sinds vandaag volledig rond. De 29e editie van het Waalse festival belooft weer heel wat in zijn mars te hebben.

Sinds enkele jaren begint het festival al op woensdag, en daar had het festival nog een headliner voor nodig. Waar de liveshow van Netsky vorig jaar voor vuurwerk zorgde, is het dit jaar de beurt aan popicoon M.I.A. om de openingsavond van het festival op zich te nemen. Verwacht je aan een explosief festijn met wereldse beats en sexy vocals.

Er staat al heel wat snoeihard technogeweld op de affiche, maar Dour werpt daar graag nog analoge technogod Surgeon tegenaan. De Brit stelt zijn zogenoemde Hardware live-show aan het doldwaze Dour­-publiek voor. Ook Binkbeats, Blanck Mass, Manu Le MalinDarktek, Casual Gabberz en de Oekraïense schone Miss K8 staan in voor het stevige stampwerk.

Iets minder stevig, maar zeker even dansbaar is Romare, die vorig jaar nog potten brak op Pukkelpop. De man zal zijn volledige liveband meebrengen naar het festival voor wat ongetwijfeld een opzwepend dansfeest wordt vol wereldse invloeden en gezellige beats. Nog aanstekelijke beats zijn welkom in de vorm van Snakehips, Stwo, Antal en Throes + The Shine.

De hype vertoont wellicht zijn laatste stuiptrekkingen, maar het genre op zich is verre van dood. In de categorie drum ‘n’ bass verwelkomt het festival met enige fierheid Teddy Killerz en het exclusief collectief van DC Breaks, Loadstar, Mind Vortex en Daxta MC. De alternatieve electronicaliefhebber kan dan weer terecht bij Hucci en Malaa.

Nog een portie urban dan. Franstalige rap en Dour gaan al jaren hand in hand, vandaar werpt het festival Josman, Alkpote, DI-MEH en Slimka nog op de affiche. In reggaeland is het dan weer genieten van Manudigital + Beenie Man, Dub Addict, King Earthquake, Omar Perry, Reggaebus Soundsystem, Roger Robinson¸ disrupt, Pilah, LMK, Khoe-wa Dub System, Krak In Dub en Mo’Kalamity.

Het festival kondigde ook nog Little Simz, Jessie Reyez, Earl Sweatshirt, Temples, Alex Cameron, Carpenter Brut en Marie Davidson aan.

Dour Festival gaat dit jaar opnieuw door op Plaine de la Machine à Feu in Dour vanaf 12 tot en met 16 juli. Tickets zijn nog steeds te koop via hun ticketshop en ook de volledige line-up kan je vanaf nu bekijken op hun website. Op het uurschema is het nog even wachten.