Floating Points releaset Silurian Blue

Net voor Sam Shepherd en zijn band Floating Points hun US tour wouden starten in 2015, besloten ze nog even te stoppen in de Mojave Desert om te repeteren voor hun album Elaenia. Het Californische rotsenlandschap bleek de ideale plek om te experimenteren met allerhande resonanties en geluiden. Ze maakten hier meteen handig gebruik van door enkele nieuwe songs, die gewijd zijn aan de woestijn, op te nemen. 

Ook koppelden ze hier de creatie van een kortfilm én een album. Dat album brengen ze nu uit onder de naam Reflections - Mojave Desert. De eerste tune van dit album heet Silurian Blue: een mengeling van psychedelische sounds met jazzy toetsen. Hoe dat klinkt kan je hieronder beluisteren. 

Het volledige album zal op 30 juni vrijgegeven worden; als je de CD of vinyl bestelt dan is de kortfilm op DVD inbegrepen. Voor pre-orders kan je alvast terecht op de website van de band. Floating Points komt deze zomer nog langs op het Belgische Pukkelpop festival, maar ook in Nederland kan je ze zien op Best Kept Secret Festival en Dekmantel. Hieronder kan je checken hoe het album werd opgenomen, wij kijken er alvast naar uit!

 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel