Joey Negro kondigt nieuw album aan

Groot nieuws uit discoland! De Brit Joey Negro kondigde zonet aan dat hij een nieuw album zal brengen op 30 juni, dit is zijn tweede solo-album in twintig jaar. Produced With Love zal deze elf nummers tellende langspeler heten.

Joey Negro releaste eerder onder een heel scala aan alter ego's als JakattaAkabu en Raven Maize, ook bracht hij werk uit met zijn Sunburst Band. Verder producete hij voor wereldsterren als Grace JonesLionel RichieMariah Carey en Masters at Work

 

De rode draad doorheen Negro's werk en carrière: disco. Zijn songs zijn vaak een mengeling van disco en house, met funky baslijntjes en aanstekelijke vocals. De vergelijking met artiesten als Chic en Dimitri From Paris is dan ook nooit veraf. 

 

Op de tracklist zien we onder andere een compleet nieuwe versie van zijn klassieker Must Be The Music, die uitkwam in 1999. Ook opvallend: de in 2015 overleden Diane Charlemagne is op twee van de elf songs te horen. Charlemagne is vooral bekend van de hit Inner City Life, met Goldie. Ze was tevens ook gastzangeres voor verschillende drum 'n' bass-artiesten, zo trad ze in 2012 nog samen op met Netsky op Pukkelpop. Haar live-versie van In This World tijdens een concert van Moby willen wij je alvast niet onthouden.