Floating Points duikt de Mojave in met Kelso Dunes

Met Kelso Dunes releaset Sam Shepherd, aka Floating Points, zijn tweede single uit Reflections – Mojave Desert. In de video zien we de volledige band in de nachtelijke Mojave woestijn, waar het volledige album is opgenomen. In verschillende interviews zegt Sam Shepherd het volgende: “Toen ik vorige zomer reisde naar de Mojave, vielen de unieke geluiden hier me meteen op. Ik vond dat we daarmee iets moesten doen.”

Wie niet genoeg heeft aan deze vier minuten durende Kelso Dunes kan zijn hart ophalen. Op 30 juni verschijnt het volledige album, met daarop een maar liefst 12 minuten durende versie van het lied. Mojave Desert, de opvolger van Elaenia in 2015, zal vijf originele nummers bevatten. Voor het filmische gedeelte werkte de band samen met regisseur Anna Diaz Urtoño.

Net als wij al benieuwd naar het volledige album? Op 29 juni gaat de volledige film in première in het Londense Barbican. De dag erna, op 30 juni, volgt de soundtrack release. De band is deze zomer ook nog te bewonderen op festivals als Night + Day (IJsland, georganiseerd door The xx) en Best Kept Secret (NL). Als je graag in eigen land een festival meepikt, kan je Floating Points vinden op Pukkelpop. Zaterdag 19 augustus staat Sam Shepherd solo live in de Castello-tent.

Hieronder de volledige tracklist van Reflections – Mojave Desert.

  1. Mojave Desert
  2. Silurian Blue
  3. Kites
  4. Kelso Dunes
  5. Lucerne Valley
Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel