Eerste Aufnahme + Wiedergabe Showcase op Belgische bodem stelt niet teleur (09/06)

Aufnahme + Wiedergabe hield afgelopen vrijdag voor het eerst een showcase in Gent. Het Duitse technolabel van Philipp Strobel, die zichzelf sinds februari zes jaar trotse eigenaar mag noemen van a+w, had hiervoor een stevige line-up meegenomen naar de Gentse Kompass Klub.

Met namen zoals Ancient Methods, Codex Empire en Blush Response, beloofde het een hevige nacht te worden vol ruwe technobangers. Donderdag moesten we jammer genoeg vernemen dat SΛRIN niet aanwezig kon zijn. De teleurstelling was van korte duur, want heavyweight TWAN werd ingeschakeld om Kompass af te sluiten in zijn plaats.

Alles speelde zich deze nacht af in de Kontrolekamer. Bij het toekomen heerste er een duistere sfeer. Zowel de inkomhal als de Kontrolekamer waren voorzien van het minimum aan lichten. Toepasselijk voor een nacht als deze.

Labelbaas Phillip Strobel warmde alvast op met de meest gevarieerde set van de avond. Het bestond uit opmerkelijk veel tracks waar Duitse vocals in te pas kwamen met hevige kicks op de voorgrond. Rond 1 uur namen we even een pauze van het harde gebeuk met Jam & Spoon hun remix van The Age of Love.

Om 2 uur was het de beurt aan Codex Empire. De lege plekjes vooraan de dansvloer werden opgevuld en het volume werd verhoogd. Het feest kon toen echt beginnen. Er werden grotendeels platen gedraaid van eigen makelij, wat geheel geen negatieve impact had op de kwaliteit van zijn set. Hij sloot af met onder andere één van zijn laatste releases: een remix van Melania haar Confirmatio.

Het tempo werd wat teruggeschroefd met de opkomst van Ancient Methods. Vol focus begon hij aan zijn 1 uur lange liveset. Toen we dachten dat het niet harder kon die nacht kwam Blush Response ons het tegendeel bewijzen. Het tempo ging meer de industriele kant op, wat  voor een perfect contrast zorgde tussen de acts van Ancient methods en TWAN.

Hard, harder, hardst, TWAN! We weten ondertussen dat niemand Kompass beter afsluit dan TWAN himself. En dat was deze keer ook het geval. Het was half zes en het publiek begon langzamerhand te snakken naar hun ‘nachtrust’. De vermoeide benen op de dansvloer kregen een laatste energieboost om de nacht tot een mooi einde te volbrengen. Zelfs Blush Response waagde zich even op de dansvloer.

Ontdek meer...Event