Nief Gerief #2

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren.

Solco - Malpensa EP

Het Belgische FloorFiller Music stuurt twee sfeervolle nummers van onze landgenoot Solco op de wereld af. Malpensa krijgt daarenboven een remix van de heren van Joyhauser mee. Wat een bom! (Koop)

Jazzuelle - Circles LP

Een van Zuid-Afrika's meest gelauwerde producers komt naar Get Physical met zijn debuutplaat Circles. Jazzuelle werkte voor het album onder andere samen met Da Capo, Charles Webster, Fred Everything en Matthias Voigt. (Koop)

Emmanuel - Diamonds & Ashes EP

Gepassioneerd zijn door techno en deze liefde omzetten in keiharde resultaten, is voor weinigen weggelegd. Het is nochtans waar de jonge Italiaan Emmanuel de laatste jaren mee bezig is. Twee eigen labels en zelf met de regelmaat van de klok steengoede releases uitbrengen. Deze keer op zijn sublabel Arts Core! (Koop)

Sharam & Reinier Zonneveld - Ski (single)

Reinier Zonneveld, de labelbaas van Filth On Acid, slaat voor zijn zomerhit de handen in elkaar met Sharam, de helft van Deep Dish. Na Cocktail bewijzen de Nederlandse producer en de baas van Yoshitoshi Recordings met het nummer Ski opnieuw dat ze goud in de vingers hebben. (Koop)

Seth Schwarz vs. Westerby - Aphelion EP

3000 Grad Records, het label van Mollono.Bass, heeft het nog lang niet gehad met de melodieuze techno die momenteel overal hoge toppen scheert, meer zelfs, ze willen het genre naar een hoger niveau tillen. Met deze plaat van Seth Schwarz en Westerby doen ze alvast een verdienstelijke poging. (Koop)

Mike Dehnert - Providing Home LP   

De ervaren Berlijner Mike Dehnert trakteert ons nog maar eens op een (negende) album op zijn eigen label Fachwerk. Verwacht u aan een breed scala van diepe clubmuziek met a touch of pop. (Koop)

DJ Pierre & Marshall Jefferson - House Music (single) 

Nog eentje op Get Physical: een gloednieuwe single van de levende legendes DJ Pierre en Marshall Jefferson. Hoewel hun tracktitels soms wat voor de hand liggend zijn, blijft hun muziek fris klinken. Any Underground Music, Can Be House Music! (Koop)

V/A - To The Underground, Vol.12

Great Stuff Records bundelt deze week voor de twaalfde keer het beste wat de underground tech-house scene te bieden heeft. Ons sprong vooral Lollyhood in het oog, de eerste release van het Belgische, producende koppel Gili & Craig. (Koop)

Coverfoto bij dit artikel door Annika Wallis.

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief