10 tips voor Paradise City Festival 2017 (23-25/06)

Wij zijn nog niet goed en wel bekomen van Extrema Outdoor of het is alweer tijd voor een dijk van een festival: Paradise City. Dit festival dat plaats vindt in Steenokkerzeel trok eerder al onze aandacht omwille van de mooie initiatieven die de organisatoren nemen om hun festival zo groen mogelijk te laten draaien.

Uiteraard is dit niet de enige reden waarom wij zo'n interesse hebben in Paradise City, de line-up is ook dit jaar weer om van achterover te vallen. Wij selecteerden alvast vijf tips en vijf internationale kleppers die je niet mag missen!

Sky H1 (Live)

Dat wij grote fan zijn van Sky H1 mag geweten zijn! Vorig jaar werd ze meermaals genomineerd voor de Red Bull Elektropedia Awards, wie haar al live aan het werk zag weet waarom. 

DkA (Live Ft. Parsifal & Juk)

DkA is het alias van Brusselaar Antoine Verbrugge, bekend en berucht omwille van de uiterst dansbare house die hij maakt. Hij speelde het overigens klaar om werk te releasen op Hot Creations, toch éen van de grootste houselabels van deze tijd. Bovendien zal hij tijdens zijn liveset vergezeld worden door Parsifal & Juk

HVOB

De Oostenrijkers Anna Müller en Paul Wallner draaien ondertussen al even mee. Sinds 2013 brachten ze om de twee jaar een studio-album uit, waardoor de teller nu al op drie albums staat. Het gros van hun werk kwam uit op het geweldige Stil Vor Talent  van Duitser Oliver Koletzki, zonder twijfel éen van onze favoriete labels.

Jacques

Parijzenaar met een behoorlijk experimentele stijl van producen, getuige tracks als Dans La Radio of Tout est Magnifique. Deze neiging naar het bizarre trekt de Fransman overigens ook door naar zijn videoclips. Wie de clips van de hierboven genoemde tracks bekijkt, zal begrijpen wat wij bedoelen. 

Kornél Kovàcs

Zweedse producer wiens debuutalbum The Bells vorig jaar in augustus uitkwam op Studio Barnhus, het label dat Kovàcs zelf oprichtte samen met Axel Boman en Petter Nordkvist. Het catchy Pantalon is misschien wel het opvallendste nummer dat in deze lijst te vinden is, maar oordeel vooral zelf!

 

Niet te missen internationale kleppers:

Een economisch rationeel mens betaalt uiteraard geen festivalticket zonder dat hier ook een aantal internationale kleppers te zien zijn, en ook hiervan zijn er op Paradise City meer dan genoeg. Deze vijf toppers willen wij alvast niet missen!

Recondite (Live)

Wij zagen de Duitser Recondite enkele weken terug nog op Extrema Outdoor, waar hij het publiek in een duistere, bezwerende trance hield met zijn obscure en zweverige techno. Warg van deze man uit een grote soundsystem horen knallen is een goede manier om op te stijgen en de volgende paar uur niet meer naar beneden te komen.

Jan Blomqvist & Band

De Duitse artiest Jan Blomqvist is er éen die hoog op ons lijstje staat: dromerige vocals over dromerige beats, en dat allemaal live gebracht, een mens heeft niet meer nodig.

Omar S

Behoeft nog weinig introductie. Omar S is afkomstig uit Detroit en gooide wereldwijd hoge ogen met zijn aanstekelijke housetracks. Onze persoonlijke favoriet: The Shit Baby.

Konstantin Sibold & Kosme

Wij leerden Konstantin Sibold enkele jaren terug kennen door een remix die hij maakte voor Jazzanova & Ben Westbeech. Tegenwoordig neigt zijn werk meer naar techno toe, al zit de melodische toets er wel nog steeds in. Onlangs nog maakte hij een geweldige remix voor SHDW & Obscure Shape, die tegenwoordig ook regelmatig te horen is in setjes van Sven Väth. Voor deze gelegenheid draait hij een B2B-set met Fransman Kosme

Patrice Bäumel

Als je Underworld mag remixen, dan weet je dat je goed zit. De in Amsterdam residerende artiest Patrice Bäumel staat bekend om zijn subtiele, melodische techno en bracht al werk uit op labels als Correspondand en Kompakt Records. Zijn laatste EP, Glutes, kwam uit op het befaamde Afterlife van Tale Of Us