Onze visite aan de tweedaagse van Kowboys & Indians (16 & 18/06)

Kowboys & Indians, het al meer dan 3 jaar oude Gentse feestconcept, hield afgelopen weekend zijn 16de editie in Gent. K&I trok hiervoor op 16 en 18 juni naar de aan de Leie gevestigde fabrieksloods, die we vandaag kennen als Kompass Klub.

Iedere keer weet K&I ons te verrassen door het organiseren van creatieve concepten. Ook nu was dit het geval, het feest werd opgedeeld in 2 dagen. Een indoor rave op vrijdag en een open air op zondag. Vrijdag trok de Brit Tommy Four Seven voor de tweede maal dit jaar naar Kompass. Tijdens nieuwjaar speelde hij al eens een knalset van 2 uren aan de Kabelbaan. We hadden dus hoge verwachtingen bij zijn debuut in de Kontrolekamer.

Met op de achtergrond een atmosferisch decor aan de hand van palmbomen en een soort van mammoetschedel, waande we ons in het tropische. Er werd geen timetable gepubliceerd op de eventpagina, waardoor het niet eenvoudig was om te achterhalen welke acts er zich wanneer zouden afspelen.

Bij het binnenkomen van Kompass Klub omstreeks 23 uur was de Belgische labelbaas van OTB Records, ook bekend als lid van The Subs, alvast de Kontrolekamer aan het opwarmen. Hij deed dit door het draaien van strenge techno.

Na One Track Brain was het de beurt aan Answer Code Request. Met een duistere set bracht hij de toestromende bezoekers aan het dansen.

Buiten werd er ook een dj-booth gehost waar normaal de open airs plaatsvinden. Handig voor de mensen die een fris luchtje wouden scheppen, en dat zonder afstand te moeten nemen van de muziek.

Het tempo schoot de lucht in met Tommy Four Seven aan de knoppen. De hoge verwachtigen werden meteen ingelost en het publiek schoot in actie. Het is algemeen gekend dat de Brit zowel een eerder mainstream als hardere kant heeft tijdens zijn sets. Maar deze keer liet hij meer zijn ruwe en industriële kant zien. Dit werd mooi weergegeven met platen als Himmel Hoelle door Thomas P. Heckmann en Perc zijn Look What Your Love Has Done To Me.

Tot onze verbazing vonden we One Track Brain voor de tweede maal die avond achter de decks, deze keer B2B met OGENN, samen sloten ze Kompass af.

Éen dagje kregen we om te recupereren van vrijdagnacht, want zondagmiddag was het de beurt aan Ellen Allien, Die Clique en LaMaz om deze editie van K&I tot een goed eind te brengen.

Met de voorspelde 30°C beloofde het een hete dag te worden. Perfect weer dus voor een open air. LaMaz ging om 14 uur van start en deed dit met een mengeling van techno en tech-house.

Iets na 17 uur kwam de Berlijnse blondine Ellen Allien tevoorschijn, om ons drie uur lang te voorzien van goede muziek. Ze gaf aan dat ze ook met iets hardere techno, eerder geschikt voor nachtelijke events, de mensen overdag aan het dansen kon krijgen. Ze deed dit onder andere met behulp van vinyl.

We herkenden enkele plaatjes van het onlangs uitgebrachte album From Another Mind, version 0041 en 0042. Tale of Us en Mind Against hun interpretatie van SHDW & Obscure ShapeDie Weiße Rose werd gevolgd door James Ruskin zijn remix van het nummer Nachtblende; eveneens van SHDW & Obscure Shape.

Ze begon met wat harde techno en enkele techno-acid schijven en ging afbouwend te werk om dan af te sluiten met enkele zomerse dansplaatjes. Die Clique nam over om half 9 en sloot daarmee de avond af bij zonsondergang.