Nief Gerief #3

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren.

Various Artists - SUM 2

Second State gaat de zomer in met een nieuwe SUM-compilatie, een format waarbij Pan-Pot verschillende artiesten samen op één release plaatst. Tussen gevestigde waarden als Roman Lindau, Wigbert, Philip Bader en Arjun Vagale ook een Belg, Farrago genaamd. (Koop)

Sebastian Mullaert - All The Keys Are Here EP

Apollo Records, dochterlabel van R&S Records, levert al jaren de meest vernieuwende chille beats (check zeker Haramia Tapes en AMyn). Sebastian Mullaert, de helft van Minilogue, werkte eerder al samen op het label met Mathew Jonson en Aril Brikha. Deze week debuteert hij solo met doordachte composities als Every Moment, I Am en Wings Of Remembrance. (Koop)

Uto Karem - Waking Up The Neighbours LP

Uto Karem is geen onbekende voor wie al eens de Beatport technocharts afschuimt. De Italiaanse producer bracht al platen uit op SCI+TEC, Plus 8 Records en Tronic. De meest vernieuwende muziek releaset hij echter op zijn eigen Agile Records. Zo ook dit album dat een aanstekelijke mix brengt tussen techno en tech-house. (Koop)

Various Artists - Summer Sol II

Nog een compilatie, deze keer geselecteerd door Sabo. De labelbaas van Sol Selectas raapte maar liefst 23 zonnige indienummers samen. Verwacht een tribale ontdekkingsreis met ervaren gidsen (Nicola Cruz, Uner, Be Svendsen) en vol nieuwe pareltjes. (Koop)

Drumcomplex & Roel Salemink - Blacklight EP

Wie de naam van de Duitse broers Drumcomplex hoort, linkt die vaak meteen aan die van Roel Salemink. Het trio kruipt zo vaak samen in de studio dat je hun naam doorgaans in een adem uitspreekt. De twee platen die ze produceten voor het label Intec van Carl Cox en Jon Rudell ademen hun handelsmerk; steengoede techno! (Koop)

Customer - Taxi Dance EP

Customer is de gouden entente tussen Alan Fitzpatrick en Reset Robot. Op hun eigen label Whistleblower (samen met Rhymos) brengen ze twee nieuwe nummers uit. Het is vooral de Deetron Remix Dub van het tweede nummer, Eros, dat de bal bijzonder raak slaat. (Koop)

Radio Slave - Overdue EP

Matt Edwards tovert deze dubbelsingle tevoorschijn op zijn eigen Rekids. Revenge brengt een eerbetoon aan de sound van London en clubs zoals Rage. Reverse werd een typisch minimalistisch Radio Slave-nummer gemaakt voor de dansvloer. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief