Kozzmozz tast af in het duister met Kilner, Dasha Rush en Function (24/06)

Al meer dan 20 jaar houdt Kozzmozz techno-events in Gent. Dit is te merken aan het feit dat elk evenement tot in de puntjes georganiseerd wordt. De line-ups zijn iets minder conventioneel dan bij de commerciëlere technofeestjes, maar Kozzmozz weet altijd uit te pakken met toppers, waarvan echte liefhebbers van het genre uitbundig genieten.

Deze keer waren het Kilner alias Blawan, Function en Dasha Rush die vergezeld werden door Spacid en Kr!z. Met deze ‘Kilner’ line-up beloofden we op avontuur te gaan door het atmosferische en experimentele aspect van techno. Je zou zelfs zeggen dat we ons bevonden in Outer Space.

Bij het binnenkomen in de Gentse Vooruit zat de sfeer meteen goed. De harde beats van Spacid gaven ons direct goesting om er de hele nacht tegen aan te gaan. Bij het betreden van de concertzaal werden we verwend met een schaal vers fruit, deze is doorheen de nacht enkele malen rondgeweest.

Met behulp van zijn TR-909 en laptop begon Function aan zijn één uur lange liveset. Aan zijn intro moest het publiek toch even wennen, want het bpm lag veel hoger dan voordien. De kicks kwamen ook wat minder vloeiend over, maar dit werd naarmate de set evolueerde gecorrigeerd.

Fresh from Awakenings, was het de beurt aan Kilner aka Blawan. We waren benieuwd naar wat zijn aparte liveset ging teweegbrengen voor dit publiek. Wij waren in ieder geval positief verrast door de Brit zijn optreden.

De mening van de aanwezigen was verdeeld, wat ook te verwachten viel bij deze speciale act. Voor de rest kwamen de duistere, industriële synths goed tot hun recht in de Gentse concertzaal. Al bij al toch wel een live act die we niet snel zullen vergeten hier bij Fuzz.

Omstreeks 3 uur nam Dasha Rush de decks over van Blawan. De twee waren goed op elkaar afgestemd, ze hadden namelijk die dag nog samen een b2b gedraaid op Awakenings. Met haar meer atmosferische sound wist ze ons eveneens te bekoren. Voldaan en met een glimlach op haar gezicht sloot de sympathieke Russische haar vertoning af. 

We namen afscheid van Dasha en kregen er Kr!z, eigenaar van Token Records voor in de plaats, die zoals gewoonlijk Kozzmozz afsloot met een bang, dit was deze keer ook niet anders. Met iedere keer een vlotte opbouw en een explosieve climax, schoot het publiek nog voor een laatste keer wakker.

Foto's bij dit artikel door Wouter Maeckelberghe.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel