John Digweed stelt verzamelaar Bedrock Frequencies voor

De Brit John Digweed liet een tijd terug weten dat hij groot nieuws had. We weten nu eindelijk wat dat nieuws is! Op 14 juli dropt namelijk de speciale verzamelaar Bedrock Frequencies. Die telt volgens de categorieën Low, Mid en High drie platen met in totaal 31 nieuwe tracks van een impressionant lijstje van Bedrock-vrienden.

Vorige maand mochten we in Ampere nog genieten van John Digweeds allnighter en dezer dagen rolt hij als vanouds door het zomerseizoen met partner in crime Sasha. Bij zo’n tour en de start van de zomer hoort steeds een dikke release en die heeft Digweed samen met Nick Muir en Darren Emerson alvast te pakken. Met hun nieuwe single Tracer brachten ze namelijk net de 100ste digitale Bedrock-release uit, een stevige mijlpaal.

Nog groter nieuws is de driedubbele verzamelaar Bedrock Frequencies. Daarop staan gloednieuwe originals zoals Oxy van Monkey Safari of Petro Sys van Lee Van Dowski en de Thaise underground held Nakadia. We vergeten dan nog even kleppers als Robert Babicz of pakweg Guy J.

Nog interessanter zijn echter de herwerkingen van een aantal regelrechte Bedrock-klassiekers. Zo werd Groove Is In The Air van Tijuana door de molen gehaald door het duo Rythm Design en staat de herwerking van Guy Mantzur van Saints & SinnersPushin Too Hard met recht en rede te blinken op het einde van de derde en laatste LP.

Een berg fijnkost dus zorgvuldig geselecteerd door meesterchef John Digweed himself. Wij luisteren ons binnenkort alvast met plezier een indigestie.