Nief Gerief #6

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Grey Branches - Neuroclaps LP 

Landgenoot Yves De Mey is met deze nieuwe langspeler op zijn experimentele best. De plaat komt uit op Inner Surface Music (AnD) en speelt met de grenzen tussen techno, dub, ambient en breakbeat. (Koop)

Frankey & Sandrino - Virgo EP

Het vizier van de Duitste tandem Frankey & Sandrino staat altijd op scherp, en al zeker als ze nummer in elkaar steken voor hun eigen Sum Over Histories. Tweemaal melodieuze deep house met gevoel en klasse! (Koop)

Martin Landsky - Rough Days, Right Now EP

Met twintig productiejaren op de teller is Martin Landsky een levende legende die geen release onbenut laat om zijn studiotalent aan de man te brengen. Van deze release op Upon.You moet je vooral de instrumentale versie van Rough Days horen.(Koop)

Chiqito - Jack Me EP

De Hongaar Chiqito bracht al platen uit op Suara en Snatch. Dankzij Ramon Tapia en zijn Say Whay? label kunnen wij de getalenteerde house producer zijn dansuniversum nu ook ontdekken. (Koop)

Volruptus - Homeblast EP

Het eigenzinnige bbbbb Records van Johny Chrome Silver en Bjarki presenteert ons nog maar eens een nieuwe naam uit Reykjavik: Volruptus. Ontkennen heeft geen zin meer; deze nieuwe Ijslandse generatie is er een van pure innovatie. (Koop)

Darlyn Vlys - Stranger EP

Sincopat blaast dit jaar zes kaarsjes uit. Al die tijd is Monsieur Sylvain Soulier aan boord geweest bij het label van AFFKT. Op zijn swingende  Stranger EP zoekt hij de typisch Franse, futuristische kantjes van house en techno op. (Koop)

Alfa Romero - Ten Leaves EP

Alfa Romero heeft een nieuwe EP uit op Dubfire zijn SCI+TEC leuk maar waar wij het vooral over willen hebben zijn de twee remixen die het Nederlandse fenomeen Benny Rodrigues maakte de mislukte Martin Garrix zijn materiaal is levensgevaarlijk explosief zonder leestekens zoals Rod het zelf graag heeft. (Koop)

Patricia - Several Shades Of The Same Color LP

De luistertechno die Max Ravitz onder zijn pseudoniem Patricia brengt, is van ongekende schoonheid. Max laat de synthesizers over hun caleidoscopische zelf praten. (Koop)

Wanvel - Nuits Sonores EP

De Gentenaar Wanvel pakt uit op Lany Recordings met steengoede klassieke deep house. De twee nummers bleven al menig persoon bij die de laatste maanden sets van Maxim Lany aanhoorden. (Koop)

Jack Avenue - Free Stylin EP

Meer lekkere classic house van Belgische makelij krijgen we van Jack Avenue. Hij doet dit op NYON Recordings, het label van Frederick Alonso, Josh Hubi en Le Babar, dat een as legt tussen New York en Aalst. (Koop)

Coyu & Reinier Zonneveld - My Head Is On Fire (single)

Nadat Reinier Zonneveld enkele weken geleden onze selectie haalde met met Ski (ft. Sharam), doet hij dat kunstje gewoon over. Deze keer in een samenwerking met de voorman van Suara! (Koop)

Various Artists - Bedrock Frequencies

Voor deze Bedrock Frequencies verzamelde labelbaas John Digweed maar liefst 31 nummers. Het werd een bonte collectie van ervaren rotten, nieuwkomers en verrassende collaboraties. Onder hen een Belg: aanhoor Joris Biesmans zijn New House.(Koop)

ABSURD - All Around EP

Driemaal formidabel Belgisch om af te sluiten. Eén track van het modulaire duo ABSURD op Kaskaderi. Bijgestaan door twee remixen van de hand van Linear Straight en Oliver Alex. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief