Les TransArdentes pakt uit met eerste namen

Nu Les Ardentes erop zit, kijkt de organisatie al met volle moed vooruit. Waar de bezoekers tijdens de wintermaanden de voorbije jaren tot januari moesten wachten op het indoor festival Les TransArdentes, wordt deze laatste organisatie nu al in november uitgenodigd in Paleis 12 in het kader van de PIAS Nites. De namen die ze voor dit event wisten te strikken zijn niet van de minsten!

Het Luikse festival Les Ardentes, na Dour het grootste festival onder de taalgrens, slaagt er jaar na jaar in een fijn uitgebalanceerde line-up samen te stellen over tal van genres heen. Voor hun winterse indoor concept Les TransArdentes ligt de focus echter duidelijk op elektronische muziek. Zo waren onder meer Nina Kraviz, Adam Beyer, Gesaffelstein, Andy C en Dave Clarke er de voorbije jaren te gast.

Dit jaar verlaat Les TransArdentes het Luikse nest op uitnodiging van de PIAS Nites in Paleis 12 op 18 november. De grootste blikvanger is de Franse levende legende Vitalic, die we eerder dit jaar nog uitgebreid aan de tand voelden! Hij zal in Brussel aantreden met zijn vernieuwde ODC Live-set.

Ook tussen de rest van de line-up vinden we nog enkele Franse topproducers. Mr. Oizo is één van de boegbeelden van de Franse electroscene, terwijl Fakear één van de gezichten is van de nieuwste generatie producers bij onze zuiderburen.

Verder kleurt de line-up nog meer blauw-wit-rood met Parijzenaars The Blaze en de uit Nice afkomstige Møme. Ook bij Gramatik vinden we een blauw-wit-rode vlag terug, al gaat het in zijn geval dan wel om de Sloveense.

Les TransArdentes zal ook een tweede zaal voorzien waarbij verschillende artiesten van het label Different Recordings aan bod komen. Als eerste namen werden daar KLLO en Anna Of The North aangekondigd.

Tickets zijn nu al te verkrijgen vanaf €30! Voor meer info kan je terecht op het Facebook-evenement.