Nief Gerief #7

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Space DJz - Hidden Systems LP (The Remixes)

De Space DJz Ben Long en Jamie Bissmire zetten dit jaar na 25 succesvolle jaren een punt achter hun carrière. Bij wijze van afscheid stelde Advanced een remix-EP van hun laatste album Hidden Systems samen. Een greep uit de indrukwekkende lijst remixers:  Marco Bailey & Steve Redhead, The Advent & Industrialyzer, Dany Rodriguez, Axel Karakasis, A. Paul, Spiros Kaloumenos en Ortin Cam & Stanny Franssen. (Koop)

Deniz Kurtel - The Fifth House EP

Deniz Kurtel laat haar maturiteit als producer zien met twee dubby deep house nummers waarmee ze haar vroegere happy tech-house ver achter zich laten. Als kers op de taart voegde Crosstown Rebels een remix van de recent heengegane Trevino (Marcus Kaye) aan het pakket toe. (Koop)

Bjarki - This 5321

We hadden het vorige week nog maar over de aanstormende Ijslandse generatie, en hier zijn ze al weer. Voorman Bjarki bestookt ons met een van zijn moorddadig intense EP's op Nina Kraviz haar Trip label.(Koop)

Vangelis Kostoxenakis - Dig This EP

De tech-house klepper van deze week komt uit Athene. De Griek Vangelis Kostoxenakis bedient on van vier groovy schijven op Matthias Tanzmann zijn Moon Harbour.(Koop)

Emseatee - The Nostos Remixes

Leigh Redding, die werkt onder het pseudoniem Emseatee, kreeg voor zijn ambiente The Nostos EP onder andere steun van John Digweed. Om de cirkel rond te maken ging hij op zoek artiesten die zijn EP wilden remixen. Lomea, Malmö, Sebastian Reynolds en mede-eigenaar van 8Ko Records Echoel vervulden het verzoek op experimentele wijze.

Abstract Division & Patrik Skoog - Figure Jams 002

Len Faki laat geen gras groeien over zijn Figure Jams, waar telkens twee artiesten een EP delen. Ook deze maand trekt hij de kaart van de ervaring en nodige Patrik Skoog en Paul Boex en Dave Miller (samen Abstract Division) uit. Het resultaat is exact wat we verhoopten: opwindend doordrammende techno. (Koop)

Various Artists - Village Elders 002

Ook in New Jersey wordt van tijd tot tijd eens een sterke compilatie gereleased. De plaat waar u vooral op moet letten op deze vinyl-only van Green Village is die van Etch, waar de man uit Brighton zijn razende breaks op de wereld loslaat. (Koop)

Baltra - Short Term Goals EP

De lo-fi sensatie Baltra heeft nieuw werk uit op Tape Throb Records, het relatief onbekende label van The Cyclist. De Amerikaan doet waar hij voor gemaakt is en levert gedistorte kicks en fantastisch samplewerk. (Koop)

Tomas Barfod - Better Than I Would EP

Tomas Barfod, bekend als de drummer van Whomadewho, maakt zijn wederoptreden op Friends of Friends. Zijn eerste werk sinds 2015 draait vooral om de single Better Than I Would, hoewel wij vooral warm liepen voor Technicolor.(Koop)

Andrew Reynolds - Gettin' Lifted (single)

De Londenaar Andrew Reynolds tekende laatst op Mall Grab zijn Steel City Dance Discs en lanceert daarmee zijn carrière als producer. De ingenieur, die in de befaamde Secretsundaze Studios werkt, maakt indruk met een verrassend aanstekelijke mix tussen house en rap. (Koop)

STORY - Objekt EP

Koepel, zo heet het nieuwe Belgische label van Jorn Kerschot dat voorlopig onder vele radars bleef. Voor de eerste release strikte hij Story. De Portugees verkent de onderste, melancholische lagen van techno in een verrijkende trip. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief