Elixir Open-Air, het uit de hand gelopen tuinfeest (29-30/7)

Op 29 en 30 juli viert Elixir Open-Air zijn 4de editie in Oudenburg, vlakbij Oostende. Een techno festival met een pracht locatie naast het water en een sterke line-up. Twee podia, waarvan één in het bos, worden gevuld met kwalitatieve techno en house van Pig&Dan, ONNOCristian VarelaJay LumenMiguel BastidaJulian Jeweil, PrinzNukov & YelmetDjaxxJackazzLucas CarosoWadeA-BATDjeffa en Pure balance.
 
De sterke line-up wordt geregeld door huis-dj en mede-organisator, Djeffa. Hij zorgt ervoor dat de twee stages in één lijn liggen, gevuld met zowel talent van eigen bodem als internationale toppers. Over dat talent gesproken: Nukov & Yelmet hebben een sterk zomerschema, met Tomorrowland en Floorfiller Festival al gepasseerd is de volgende topper Aftrsun Festival. 
 
De founding father van High On House, Djaxx, is ook van de partij. Gevestigde waarde in de Antwerpse scene met verschillende mooie releases achter zijn naam. Naast al dit Belgisch geweld staan ook gevestigde waarden zoals Jay Lumen, de Hongaar die begon als producer en daarna het draai-virus oppikte. Hij startte Footwork Records en verscheen ook al op de 20ste verjaardag release van Beyer's Drumcode. 
 
 
Een andere meester is Cristian Varela, hij zit al meer dan 25 jaar in het vak en is een pionier uit Spanje. Hierdoor kreeg hij de volledige ondersteuning van legende Carl Cox, Oh Yes Oh Yes!  Andere Spanjaarden die ook langskomen zijn Pig&Dan, een duo dat blijft verschijnen in de Beatport top 100. Maar hier stopt het nog niet, Elixir is fan van het land. 
 
Miguel Bastida werd op z'n 14de gebeten door muziek en liet niet los, met tracks die hoog in de ranglijsten belandde en zijn eigen Be One Records krijgt hij support van Richie Hawtin, Paco Osuna, Luciano en Dubfire. De volgende dj is, jawel u raadt het al, een Spanjaard. Edu Imbernon brengt een mix van elektronica, house en indie die verscheen op labels als Get Physical.
 
 
ONNO zal een gangster techno-set brengen, zo noemt de Hollandse dj zijn sound die hij brengt in de fameuze Panorama Bar. Housey techno met een vleugje old-school hip-hop. Ook productie gewijs zit hij niet stil, verschillende EP's en releases vullen zijn Soundcloud gretig.
 
 
Dit alles en nog veel meer op 29 en 30 juli in Oudenburg. Als je zin hebt in een kwalitatief techno feest op een prachtige locatie, zeker niet twijfelen. Tickets zijn nog altijd verkrijgbaar via tibbaa!