Voltage Festival belooft muzikale hoogspanning

De laatste jaren rezen de house- en technofestivals als paddenstoelen uit de grond in ons land. Vaak ging het om het dertiende festival in een dozijn, maar sommige wisten er op eigenzinnige wijze uit te springen. Zo ook Voltage Festival. Met een eigenwijze programmatie voor fijnproevers en vooral een tot de verbeelding sprekend festivalterrein in de vorm van de Transfo in Zwevegem, belooft de derde editie van Voltage Festival nu al heel wat moois op 29 en 30 juli.

Twee jaar geleden besloot de organisatie achter het Kortrijkse concept Ohm een festival op poten te zetten. Wat volgde was een fijne eerste editie van Voltage Festival. Een voltreffer in het kwadraat waar meteen uit bleek wat voor enorm potentieel de Transfo-site heeft. 

Want wees eerlijk, op welk festival kan je feesten in een verlaten turbinezaal van een leegstaande elektriciteitscentrale (Turbine Stage), of kan je in open lucht je oren de kost geven onder een voormalig hoogspanningsveld (Anode Stage)? Het wordt geen sinecure om de sound in dergelijke complexen on point te krijgen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de ervaren organisatie hier wel raad mee weet.

Ook qua line-up weet Voltage Festival eruit te springen. Er werd geopteerd voor vier stagehosts die elk de line-up van een stage gedurende één dag voor hun rekening nemen. Het levert een evenwichtige combinatie tussen internationale toppers die je niet al te vaak in ons land aan het werk kan zien, en talent van eigen bodem.

Het Gentse concept Rimbu, dat niet vies is van snoeiharde techno en een voorliefde heeft voor de hogere BPM's, zal op zaterdag de Anode voor zijn rekening nemen. Naast resident TWAN en één van 's lands grootste technotalenten: Phara, zijn vooral Ansome & Ossian en 138 er de blikvangers van dienst. Ook de Italiaan Ayarcana maakt zijn opwachting, net als de Duitse knallers Charlton en UVB. Een technojungle onder een hoogspanningsveld? Dat zal vonken geven!

Terwijl Rimbu voor het zware geweld zorgt op de Anode, trekt CultUS de Turbine op gang. Daar wordt lokale held Endove bijgestaan door Konna en Deltano om de Belgische eer hoog te houden. Maar ook de internationale namen zijn om duimen en vingers bij af te likken: zo zullen de Venezolaanse heren van Fur Coat er ten dans spelen, terwijl Vaal en La Fleur voor de vrouwelijke touch op de line-up zorgen.

Ook op zondag geen gebrek aan mooie namen. Op de Ohm Stage zal AMyn net als tijdens de voorbije twee edities een topset leveren, naast Goldfox, Ode Maen & Massaar en drijvende kracht Pilose. Maar het wordt op de Anode Stage toch vooral uitkijken naar de sets van Extrawelt en Gaiser. Voeg daar nog eens Matador aan toe, en je bekomt een ijzersterke line-up.

In de turbinezaal wordt de line-up dan weer verzorgd door From Another Mind. Rijzende sterren SHDW & Obscure Shape zullen hun beste technobeats meesleuren naar Zwevegem, net als de rest van de Duitse FAM-garde: Kobosil, Somewhen, Monoloc en Ryan James Ford. Tot slot zullen ook de Belgische technotalenten Border One en A. Brehme er een b2b-set brengen.

Je merkt het meteen: Voltage Festival is niet het zoveelste festival in de rij en slaagde er in geen tijd in om een eigen, unieke stempel te drukken op het Belgische festivallandschap. Een line-up voor fijnproevers, een geschifte locatie en zeer schappelijke prijzen, er is geen enkele reden waarom je Voltage Festival links kan laten liggen. Allen richting Zwevegem!

Tickets zijn online verkrijgbaar. Voor meer info kan je verder terecht op het Facebook-evenement of op de website van Voltage Festival.