ZeeZout lost volledige line-up voor ADE 2017

Wat begon als een klein feestje voor wat vrienden aan het strand van Scheveningen, groeide al snel uit tot een van de betere house concepten van de lage landen. ZeeZout is nu een agentschap voor resident dj's en grafische artiesten. Drie nachten lang zal de ZeeZout-crew te zien zijn op Amsterdam Dance Event. Voor die drie nachten kozen ze voor twee locaties en meer dan 25 dj's waaronder Mall Grab, Hunee, David Vunk, I-F, Optimo en Tornade Wallace & Andy Hart.

Donderdag startte het agentschap voor het 5de jaar in Undercurrent, een club langs het water. En zoals de traditie luidt, bundelen ze de krachten met Dimensions. Ze schotelen ons een exclusieve b2b set voor van Hunee en Call Super, verwacht je aan een mix van disco, electronica en house. Op Dour deed Hunee dit ook en stelde niet teleur, wat een feest! Veteraan I-F speelt ook een set, deze man uit Den Haag wordt vaak de uitvinder van electro genoemd met z'n hit "Space Invaders Are Smoking Grass". Van Italo disco tot acid of electro, de man kan het allemaal.

Een andere leuke b2b set die avond is die van Baba Stiltz en Samo DJ, twee Zweden die ook samen bezig zijn aan nieuwe muziek. Verwacht je dus maar aan wat previews van hun tracks. Tijdens deze nacht kan je ook dansen op plaatjes van Mike Servito, Nachtbraker, Courtesy en natuurlijk het Dimensions Soundsystem. 

De dag erna is het weer te doen in Undercurrent, een iets straffere avond met duo Paranoid Londen en hun live gebrachte hardere acid-house en elektronica. De Noor Skatebärd past mooi in het zelfde rijtje, alles elektronisch maar niet genre gebonden. Ook Volvox past perfect bij de acid van Paranoid Londen, maar de Amerikaanse houdt zich wel liever aan de hardere 303-techno.

De Aziaat Tzusing kan zich ook wel vinden in acid, maar kan net zo goed een klassieke aziatische pop song droppen in het midden van zijn sets. Hij zit onder L.I.E.S Records, een label puur voor elektronische muziek met sterke house en techno invloeden. Mustache Records eigenaar David Vunk komt ook wat platen onder de naald leggen, hij heeft z'n eigen weekelijkse radio show op Intergalactic FM en een gevariëerde platenkeuze.

Diezelfde vrijdag is ZeeZout ook terug te vinden in Studio/K. In samenwerking met Ransom Note en Spun Out boeken ze als headliners veteraan Andrew Weatherall en het duo Optimo, die tevens hun 20 jaar achter de knoppen vieren. Ook hebben ze oog voor nieuw talent als BawrutIggy P en nog zo veel meer.

Voor de laatste avond gaan we terug naar de Undercurrent waar het afsluitfestijn met Australische wonderboys Mall Grab, Tornado Wallace b2b Andy Hart plaatsvindt. Die eerste brengt harde pompende house, de andere twee eerder een leuke mix van house en disco. Daarna nemen oranje terug over met Beesmunt Soundsytem, Tenzers en L'atelier - om er maar een paar op te noemen. Een grote highlight van deze avond zal Project Pablo zijn, na zijn geweldige prestatie op de winter editie van ZeeZout Festival is hij nu terug!

Alle dj's van deze 3 dagen op een rijtje:

Andrew Weatherall // I-F // Paranoid London – Live

Mike Servito // Tornado Wallace & Andy Hart

Skatebärd // Courtesy // Project Pablo // Volvox

Baba Stiltz & Samo DJ .// Tzusing // Dimensions Soundsystem

David Vunk // Woody // Beesmunt Soundsystem

Nachtbraker // Manfredas // Bawrut // Lokier

C-A-R // Tenzers // Reza Athar // L'Atelier

Titia // Working Titles – Live // Iggy P

Aurelius // Butterslut // DJ Kevin

Meer info over de 4 evenementen van ZeeZout vind je hier!

■ ZeeZout x Dimensions ADE // Thursday // Undercurrent

■ ZeeZout ADE // Friday // Undercurrent

■ ZeeZout x Spun Out x Ransom Note ADE // Friday // Studio K

■ ZeeZout ADE // Saturday // Undercurrent