Nief Gerief #9

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Hush & Sleep - Mirth EP

Luca Agnelli zijn Etruria Beat blijft aan een sneltempo uitpakken met oerdegelijke releases. Deze keer is het Nederlands duo Hush & Sleep aan de beurt. Landgenoot Farrago ontdoet Mirth van zijn euforie en zorgt voor een strakke remix. (Koop)

Lehar & Musumeci - Lotus EP

Het Italiaanse onderonsje tussen Musumeci en Lehar op Luca Bacchetti zijn Endless Music mondt uit in wat we verwachtten: synthetische melodieën met een vleugje melancholie die iedere dansvloer zonder problemen in brand steken. (Koop)

Various Artists - molnDGTL02

Liefhebbers van obscure wormhole techno kunnen een nieuw label aan hun favorietenlijstje toevoegen. Benjamin Mull - broer van - en Cari Lekebusch sloegen de handen in elkaar en stampten Moln Records uit de grond. Op de tweede release riepen ze hulp in van hun Zweedse landgenoten Nima Khak en Alex Frejenholm. (Koop)

Drumcomplex & Frank Sonic - Chameleon EP

Alsof Arnd en Daniel Reichow samen nog niet genoeg jaren op de teller hebben, nodigden ze Frank Sonic uit in hun studio. De drie platen die ze daar produceten, werden zo goed bevonden dat ze een plaatsje kregen op het legendarische Keulse Traum Schallplatten. (Koop)

Slam - Like This (single)

Stuart McMillan en Orde Meikle imponeren al 25 jaar met zowat iedere plaat die ze uitbrengen. En met de zesde release voor hun Soma Track Series is dat niet anders. De Glasgowers laten nog eens zien hoe je een echte meestamper maakt. (Koop)

Dj Hell - Anything, Anytime EP

Wie het doorluchtige Zukunfstmusik van Dj Hell recent beluisterde, herinnert zich vast de oorwurm die Anything, Anytime is. Solomun en Argy namen het remixwerk voor hun rekening, maar wat ons betreft hadden ze gewoon driemaal het origineel op de plaat mogen drukken.  (Koop)

OBI. - Human EP

Het Black Dub Label van Marc West graaft graag naar vers talent. Hun zoektocht stopte bij de 21-jarige Gentenaar OBI., die twee meesterlijke platen in elkaar stak. Ben Solar maakte daarenboven van The Point een heerlijke sneltreinversie. (Koop)

Vhyce - The City EP 

Dat de man uit La Louvière nog altijd springlevend is, bewijst hij met deze prachtworp op Future Disco. Vhyce kroont zich tot de prins van de nu-disco met drie platen waar de groove letterlijk van af druipt. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief

Gerelateerd